אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 500 גר' קמח מנופה
  • 375 מ"ל מים חמים
  • 1.5 כפית מלח
  • כף שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • 300 מ"ל מים רותחים לתנור
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים מים, סוכר ושמרים ומערבבים במטרפה..


  • 2

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח עם המלח ומערבבים היטב מוסיפים את עיסת השמרים ומערבלים היטב הבצק רך ודביק מניחים לתפיחה מכובה בניילון נצמד..


  • 3

    לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה מניחים את הבצק ומשטחים את הבצק מקפלים אותו בצורת מעטפה מכל הכיוונים כמה פעמים מידי פעם מקמחים את הידיים מקפלים את הבצק לאזור המרכז מעגלים מחלקים את הבצק ל-2 חלקים חלק אחד מהבצק מעגלים לכדור וחלק שני מסדרים בצורה מאורכת מניחים את הלחמים על נייר אפיה ומכסים עד להגדלת הנפח..


  • 4

    מחממים את התנור ל-175-180 מעלות מחממים סיר ותבנית מאורכת בתנור מניחים את ככרות הלחם שתפח בתוך הסיר והתבנית שחוממו בתנור חורצים חריצים בסכין חדה, שמים מגש או קערה עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים את הלחם בערך 50 דקות עד שמוכן..


  • 5

    ניתן להכין2 לחמים ארוכים או עגולים לא גדולים..


1

בקערה שמים מים, סוכר ושמרים ומערבבים במטרפה..


2

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח עם המלח ומערבבים היטב מוסיפים את עיסת השמרים ומערבלים היטב הבצק רך ודביק מניחים לתפיחה מכובה בניילון נצמד..


3

לאחר התפיחה מקמחים משטח עבודה מניחים את הבצק ומשטחים את הבצק מקפלים אותו בצורת מעטפה מכל הכיוונים כמה פעמים מידי פעם מקמחים את הידיים מקפלים את הבצק לאזור המרכז מעגלים מחלקים את הבצק ל-2 חלקים חלק אחד מהבצק מעגלים לכדור וחלק שני מסדרים בצורה מאורכת מניחים את הלחמים על נייר אפיה ומכסים עד להגדלת הנפח..


4

מחממים את התנור ל-175-180 מעלות מחממים סיר ותבנית מאורכת בתנור מניחים את ככרות הלחם שתפח בתוך הסיר והתבנית שחוממו בתנור חורצים חריצים בסכין חדה, שמים מגש או קערה עם מים רותחים בתחתית התנור ואופים את הלחם בערך 50 דקות עד שמוכן..


5

ניתן להכין2 לחמים ארוכים או עגולים לא גדולים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים