אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

467
צפיות

פיתות ממולאות בבשר במחבת

המתכון של
פיתות ממולאות בבשר במחבת

הפיתה טעימה תפו"א המעורבב יחד עם הבשר מוסיף לו טעם נהדר.

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חומרים לבצק
  • כוס מדידה 200 מל'
  • 2.5 כוסות קמח מנופה
  • 200 מל' מים
  • כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • 3 כפות שמן
  • עבור כדורי הבשר
  • 600 גר' בשר טחון
  • כרישה קצוצה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
  • כמון
  • קארי
  • פלפל שחור
  • 1 תפו"א גדול מבושל
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים קמח ומלח מערבבים מוסיפים מים בהדרגה בכף עץ עד לקבלת בצק טיפה דביק. לשים עם כף היד היטב מוסיפים כף שמן ממשיכים ללוש. מכסים ונותנים למנוחה כ-20 ד'..


  • 2

    ממשיכים ללוש משמנים שוב עם 3 כפות שמן וממשיכים ללוש עד קבלת בצק רך מאד. מכסים בנילון נצמד כחצי שעה..


  • 3

    בינתיים מכינים את המילוי:.


  • 4

    בקערה שמים את הבשר, הכרישה הקצוצה, שום קצוץ ותבלינים ומערבבים..


  • 5

    מועכים את תפו"א לפירה מוסיפים לבשר הטחון בהדרגה ממשיכים ללוש כמה דקות..


  • 6

    מחלקים את הבצק ל-8 כדורים בגודל כדור פינג פונג..


  • 7

    לוקחים בשר ומעגלים לכדור בגודל הבצק..


  • 8

    שמים את כדור הבשר באמצע כדור הבצק וסוגרים את הבשר עד שכל הבשר מכוסה בבצק..


  • 9

    כך עושים עם כל הבצק והבצק..


  • 10

    מקמחים משטח עבודה ומרדדים את כדורי הבשר לפיתה. מחממים מחבת במעט שמן ומטגנים את הפיתה מידי פעם הופכים את הפיתה עד שהיא תופחת ומוכנה מקבלת צבע זהוב חום..


  • 11

    אוכלים עם סלט ירקות, טחינה אפילו רק ככה..


1

בקערה שמים קמח ומלח מערבבים מוסיפים מים בהדרגה בכף עץ עד לקבלת בצק טיפה דביק. לשים עם כף היד היטב מוסיפים כף שמן ממשיכים ללוש. מכסים ונותנים למנוחה כ-20 ד'..


2

ממשיכים ללוש משמנים שוב עם 3 כפות שמן וממשיכים ללוש עד קבלת בצק רך מאד. מכסים בנילון נצמד כחצי שעה..


3

בינתיים מכינים את המילוי:.


4

בקערה שמים את הבשר, הכרישה הקצוצה, שום קצוץ ותבלינים ומערבבים..


5

מועכים את תפו"א לפירה מוסיפים לבשר הטחון בהדרגה ממשיכים ללוש כמה דקות..


6

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים בגודל כדור פינג פונג..


7

לוקחים בשר ומעגלים לכדור בגודל הבצק..


8

שמים את כדור הבשר באמצע כדור הבצק וסוגרים את הבשר עד שכל הבשר מכוסה בבצק..


9

כך עושים עם כל הבצק והבצק..


10

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את כדורי הבשר לפיתה. מחממים מחבת במעט שמן ומטגנים את הפיתה מידי פעם הופכים את הפיתה עד שהיא תופחת ומוכנה מקבלת צבע זהוב חום..


11

אוכלים עם סלט ירקות, טחינה אפילו רק ככה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים