הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהלחמניות מדהימות, טעימות, עם ניחוח מושלם, זהו החופש הגדול הסתיים תכינו לילדים לבית הספר, וכן אפשר גם פרווה.
הכנת הלחמניות... .
בקערת המיקסר שמים את השמרים, סוכר, חלב פושר (חממו במיקרוגל 30-40 שניות), מערבבים בכף ונותנים לחומרים לנוח בקערה כ-5 דקות.
לאחר 5 דקות מנוחה מוסיפים את הביצים ומערבבים בעזרת וו לישה במהירות בינונית .
תוך כדי לישה מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים ללוש עד שהבצק מגובש מוסיפים את החמאה הרכה, ממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק.
עכשיו הגיע החלק להוספת השוקולד צ'יפס... נותנים לבצק מנוחה של 5 דקות להתקרר ואפילו קצת יותר, ואז מוסיפים את השוקולד צ'יפס כדי שחום הבצק לא ימיס את השוקולד צ'יפס, לשים ממש מעט רק עד הטמעה של השוקולד בבצק.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ומתפיחים בערך שעה או עד הכפלת נפח הבצק.
לאחר ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-12 כדורים שווים, מכדררים עד לקבלת כדור יפה וחלק, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים כדי שיהיה לחמניות מקום להתפחה נוספת.
לאחר סידור כל הכדורים בתבנית, מכסים במגבת מטבח נקייה ומשאירים את הלחמניות להתפחה נוספת גם בערך שעה או עד הכפלת נפח הלחמניות .
מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות ומכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות, עד להזהבה .
הכנת הזיגוג... .
בקערה קטנה מערבבים את החמאה המומסת ודבש (אפשר לחמם/להמיס את החמאה+הדבש 30-40 שניות במיקרוגל), מברישים את הלחמניות ישר בצאתן מהתנור.
מקררים מעט ומגישים .
טיפים ללחמניות פרווה... .
את החלב החליפו במים פושרים.
את החמאה החליפו בנטורינה או במחמאה.
את הדבש החליפו במייפל או סילאן.
שומרים את הלחמניות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר .
אפשר להקפיא.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .