אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 300 גר' קמח מנופה
  • 300 גר' קמח שיפון מנופה
  • 400 מ"ל מים חמים
  • 10 גר' שמרים יבשים
  • 25 שמן קנולה
  • 15 גר' סוכר
  • 6 גר' מלח
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה שמים מים פושרים שמרים וסוכר מערבבים במטרפה ונותנים לתסיסה..


  • 2

    בקערה נוספת מערבבים את 2 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ולשים עד לקבלת בצק רך, עושים גומה וממשיכים ללוש את הבצק, הבצק מעט דביק..


  • 3

    מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק וממשיכים ללוש אותו כמה דקות עד שהבצק מתאחד מידי פעם מוסיפים קמח..


  • 4

    משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים קערה ומנחים את הבצק לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..


  • 5

    מסדרים תבנית אפיה בנייר פרגמנט מקמחים אותה מעט..


  • 6

    מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק מחלקים את הבצק ל-3 כדורים כל כדור מרדדים מעט ומגלגלים לצורת רולדה שמים בתבנית אפיה ומפזרים מעל מעט קמח שמים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 7

    חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק..


  • 8

    אופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך שעה או עד שהלחמים מוכנים..


1

בקערה שמים מים פושרים שמרים וסוכר מערבבים במטרפה ונותנים לתסיסה..


2

בקערה נוספת מערבבים את 2 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ולשים עד לקבלת בצק רך, עושים גומה וממשיכים ללוש את הבצק, הבצק מעט דביק..


3

מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק וממשיכים ללוש אותו כמה דקות עד שהבצק מתאחד מידי פעם מוסיפים קמח..


4

משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים קערה ומנחים את הבצק לתפיחה עד שיכפיל את נפחו..


5

מסדרים תבנית אפיה בנייר פרגמנט מקמחים אותה מעט..


6

מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק מחלקים את הבצק ל-3 כדורים כל כדור מרדדים מעט ומגלגלים לצורת רולדה שמים בתבנית אפיה ומפזרים מעל מעט קמח שמים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


7

חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק..


8

אופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך שעה או עד שהלחמים מוכנים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים