לןגן

לחם שיפון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 30/08/2020 | 19:59
לחם שיפון

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים מים פושרים שמרים וסוכר מערבבים במטרפה ונותנים לתסיסה.

  2. בקערה נוספת מערבבים את 2 סוגי הקמחים מוסיפים את המלח ומערבבים מוסיפים את עיסת השמרים ולשים עד לקבלת בצק רך, עושים גומה וממשיכים ללוש את הבצק, הבצק מעט דביק.

  3. מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק וממשיכים ללוש אותו כמה דקות עד שהבצק מתאחד מידי פעם מוסיפים קמח.

  4. משמנים את הבצק מעגלים לכדור משמנים קערה ומנחים את הבצק לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.

  5. מסדרים תבנית אפיה בנייר פרגמנט מקמחים אותה מעט.

  6. מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק מחלקים את הבצק ל-3 כדורים כל כדור מרדדים מעט ומגלגלים לצורת רולדה שמים בתבנית אפיה ומפזרים מעל מעט קמח שמים לתפיחה עד להגדלת הנפח.

  7. חורצים חריצים עם סכין חדה לרוחב הבצק.

  8. אופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך שעה או עד שהלחמים מוכנים.