אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

439
צפיות

לחמניות מקמח מלא

המתכון של
לחמניות מקמח מלא

לחמניות קלילות ואווריריות אפשר במקום לחמניות להכין לחם בצק מושלם ומעולה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 2 כוסות קמח מלא מנופה
  • כוס קמח לבן מנופה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • כוס וחצי מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • בערך 1/4 כוס קמח מנופה נוסף לעיבוד הבצק
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את המוצרים היבשים ומערבבים מוסיפים מים בהדרגה ממשיכים ללוש מוסיפים ביצה ושמן זית וממשיכים ללוש כמה דקות..


  • 2

    הבצק מאד דביק, מקמחים משטח עבודה היטב ולשים את הבצק כמה דקות בצורת קיפולים בעדינות עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד ורך..


  • 3

    מכדררים לכדור תופחים מעט על הבצק מקמחים את קערת המיקסר ושמים את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח..


  • 4

    מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק פותחים את הבצק לאורך ומגלגלים כמו רולדה מחלקים את הבצק ל-12 חלקים כל חלק מעצבים לצורת לחמניה מאורכת או עגולה איך שרוצים..


  • 5

    מרפדים תבנית בניר אפייה שמים את הלחמניות מקמחים מעט מעל ושמים להתפחה עד להגדלת הנפח..


  • 6

    אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 25דקות או עד שהלחמניות מוכנות..


  • 7

    הלחמניות יוצאות אווריריות וקלות. .


1

בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את המוצרים היבשים ומערבבים מוסיפים מים בהדרגה ממשיכים ללוש מוסיפים ביצה ושמן זית וממשיכים ללוש כמה דקות..


2

הבצק מאד דביק, מקמחים משטח עבודה היטב ולשים את הבצק כמה דקות בצורת קיפולים בעדינות עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד ורך..


3

מכדררים לכדור תופחים מעט על הבצק מקמחים את קערת המיקסר ושמים את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח..


4

מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק פותחים את הבצק לאורך ומגלגלים כמו רולדה מחלקים את הבצק ל-12 חלקים כל חלק מעצבים לצורת לחמניה מאורכת או עגולה איך שרוצים..


5

מרפדים תבנית בניר אפייה שמים את הלחמניות מקמחים מעט מעל ושמים להתפחה עד להגדלת הנפח..


6

אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 25דקות או עד שהלחמניות מוכנות..


7

הלחמניות יוצאות אווריריות וקלות. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים