לןגן

לחמניות מקמח מלא

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 26/08/2020 | 19:54
לחמניות מקמח מלא

תקציר המתכון: לחמניות קלילות ואווריריות אפשר במקום לחמניות להכין לחם בצק מושלם ומעולה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את המוצרים היבשים ומערבבים מוסיפים מים בהדרגה ממשיכים ללוש מוסיפים ביצה ושמן זית וממשיכים ללוש כמה דקות.

  2. הבצק מאד דביק, מקמחים משטח עבודה היטב ולשים את הבצק כמה דקות בצורת קיפולים בעדינות עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד ורך.

  3. מכדררים לכדור תופחים מעט על הבצק מקמחים את קערת המיקסר ושמים את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח.

  4. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק פותחים את הבצק לאורך ומגלגלים כמו רולדה מחלקים את הבצק ל-12 חלקים כל חלק מעצבים לצורת לחמניה מאורכת או עגולה איך שרוצים.

  5. מרפדים תבנית בניר אפייה שמים את הלחמניות מקמחים מעט מעל ושמים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  6. אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 25דקות או עד שהלחמניות מוכנות.

  7. הלחמניות יוצאות אווריריות וקלות.