אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,209
צפיות

לחמניות אצבע

המתכון של
לחמניות אצבע

לחמניות אצבע קטנות ורכות... מתאימות לבוקר עם כל סוגי הממרחים... פשוטות וקלות להכנה...

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • לזיגוג
  • ביצה טרופה
  • כף מים
  • 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    את כל החומרים היבשים בתוך קערת מיקסר עם וו לישה.


  • 2

    להוסיף את הביצה והשמן, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהתחיל להוסיף את המים בהדרגה.


  • 3

    ללוש את הבצק כ-10 דקות, על מהירות נמוכה, הבצק צריך לצאת חלק ומעט דביק.


  • 4

    להעביר את הבצק לקערה משומנת עם מעט שמן ולשמן גם את פני הבצק שלא יתייבש.


  • 5

    לכסות בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כשעה וחצי-שעתיים.


  • 6

    להוציא את הבצק מהקערה ולחלק לשני חלקים שווים, כל חלק לחלק ל-7 חלקים, סה”כ 14 חלקים שווים .


  • 7

    לכדרר את כל החלקים לכדורים ולהניח בצד,לכסות בניילון נצמד ולהניח למנוחה ל-10 דקות.


  • 8

    לקמח מעט את משטח העבודה, לקחת כדור בצק, עם מערוך לרדד לעלה ולעצב לצורת לחמנייה, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק אחד מהשני.


  • 9

    לשמן מעט את פני הלחמניות ולכסות במגבת להתפיח את הלחמניות כחצי שעה.


  • 10

    לחמם תנור ל-180 מעלות, עם מברשת להבריש בעדינות את הלחמניות בזיגוג הביצה .


  • 11

    להכניס לתנור לאפייה של כ20-25 דקות או עד שהן משחימות יפה .


  • 12

    מיד עם צאתן מהתנור לכסות במגבת ולתת להן להצטנן.


  • 13

    ברכתם "המוציא".


1

את כל החומרים היבשים בתוך קערת מיקסר עם וו לישה.


2

להוסיף את הביצה והשמן, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהתחיל להוסיף את המים בהדרגה.


3

ללוש את הבצק כ-10 דקות, על מהירות נמוכה, הבצק צריך לצאת חלק ומעט דביק.


4

להעביר את הבצק לקערה משומנת עם מעט שמן ולשמן גם את פני הבצק שלא יתייבש.


5

לכסות בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כשעה וחצי-שעתיים.


6

להוציא את הבצק מהקערה ולחלק לשני חלקים שווים, כל חלק לחלק ל-7 חלקים, סה”כ 14 חלקים שווים .


7

לכדרר את כל החלקים לכדורים ולהניח בצד,לכסות בניילון נצמד ולהניח למנוחה ל-10 דקות.


8

לקמח מעט את משטח העבודה, לקחת כדור בצק, עם מערוך לרדד לעלה ולעצב לצורת לחמנייה, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק אחד מהשני.


9

לשמן מעט את פני הלחמניות ולכסות במגבת להתפיח את הלחמניות כחצי שעה.


10

לחמם תנור ל-180 מעלות, עם מברשת להבריש בעדינות את הלחמניות בזיגוג הביצה .


11

להכניס לתנור לאפייה של כ20-25 דקות או עד שהן משחימות יפה .


12

מיד עם צאתן מהתנור לכסות במגבת ולתת להן להצטנן.


13

ברכתם "המוציא".


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים