לןגן

לחמניות אצבע

מאת: מרים טויזר, פורסם: 31/07/2020 | 11:56
לחמניות אצבע

תקציר המתכון: לחמניות אצבע קטנות ורכות... מתאימות לבוקר עם כל סוגי הממרחים... פשוטות וקלות להכנה...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לזיגוג

אופן הכנה

  1. את כל החומרים היבשים בתוך קערת מיקסר עם וו לישה

  2. להוסיף את הביצה והשמן, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהתחיל להוסיף את המים בהדרגה

  3. ללוש את הבצק כ-10 דקות, על מהירות נמוכה, הבצק צריך לצאת חלק ומעט דביק

  4. להעביר את הבצק לקערה משומנת עם מעט שמן ולשמן גם את פני הבצק שלא יתייבש

  5. לכסות בניילון נצמד ולתת לבצק לתפוח כשעה וחצי-שעתיים

  6. להוציא את הבצק מהקערה ולחלק לשני חלקים שווים, כל חלק לחלק ל-7 חלקים, סה”כ 14 חלקים שווים

  7. לכדרר את כל החלקים לכדורים ולהניח בצד,לכסות בניילון נצמד ולהניח למנוחה ל-10 דקות

  8. לקמח מעט את משטח העבודה, לקחת כדור בצק, עם מערוך לרדד לעלה ולעצב לצורת לחמנייה, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק אחד מהשני

  9. לשמן מעט את פני הלחמניות ולכסות במגבת להתפיח את הלחמניות כחצי שעה

  10. לחמם תנור ל-180 מעלות, עם מברשת להבריש בעדינות את הלחמניות בזיגוג הביצה

  11. להכניס לתנור לאפייה של כ20-25 דקות או עד שהן משחימות יפה

  12. מיד עם צאתן מהתנור לכסות במגבת ולתת להן להצטנן

  13. ברכתם "המוציא"