אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

4,903
צפיות

פרנה

המתכון של
פרנה

פיתה פרנה שנאפתה בסיר רגיל חשמלי מבית מרוקו 😁

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • קילו קמח
  • מאת אילנית בניזרי
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף מלח
  • רבע כוס שמן
  • בין 3 ל 3 וחצי כוסות מים חמימים
  • (כוס חד פעמי קרטון)
אופן ההכנה
  • 1

    ניתן ומומלץ ללוש ביד.. או במיקסר ..נתחיל עם הקמח שמרים וסוכר נערבב לאיוורור הקמח ...נוסיף כוס וחצי מים נלוש היטב נוסיף את המלח והשמן ואת יתרת המים בהדרגה !! ללוש לפחות 10 דקות ביד או במיקסר עד שהבצק נדבק מעט בתחתית המיקסר ...הוא אמור לצאת דביק ..לשמן ידיים להוציא את הבצק מהקערה לאסוף את הבצק לצורה עגולה לכסות בניילון רופף.


  • 2

    להתפיח עד להכפלת הנפח ! .


  • 3

    לקמח משטח עבודה לפזר מעט קמח קמח ..לחלק לכ 10 כדורים גדולים לפיתות גדולות לכסות ולתת תפיחה של כרבע שעה מכוסה בסדין או ניילון רופף..להשטיח לצורת פיתה ביד או במערוך לפזר מעל הפיתות מעט קמח ושוב מנוחה מכוסה בסדין או ניילון רופף של רבע שעה ..


  • 4

    לחמם סיר גריל לאפות כחצי דקה מכל צד בהצלחה אילנית בניזרי 💕 ..


  • 5

    או בתנור חום 230 מעלות מדף עליון מצב גריל ! עד להזהבה משני הצדדים.


1

ניתן ומומלץ ללוש ביד.. או במיקסר ..נתחיל עם הקמח שמרים וסוכר נערבב לאיוורור הקמח ...נוסיף כוס וחצי מים נלוש היטב נוסיף את המלח והשמן ואת יתרת המים בהדרגה !! ללוש לפחות 10 דקות ביד או במיקסר עד שהבצק נדבק מעט בתחתית המיקסר ...הוא אמור לצאת דביק ..לשמן ידיים להוציא את הבצק מהקערה לאסוף את הבצק לצורה עגולה לכסות בניילון רופף.


2

להתפיח עד להכפלת הנפח ! .


3

לקמח משטח עבודה לפזר מעט קמח קמח ..לחלק לכ 10 כדורים גדולים לפיתות גדולות לכסות ולתת תפיחה של כרבע שעה מכוסה בסדין או ניילון רופף..להשטיח לצורת פיתה ביד או במערוך לפזר מעל הפיתות מעט קמח ושוב מנוחה מכוסה בסדין או ניילון רופף של רבע שעה ..


4

לחמם סיר גריל לאפות כחצי דקה מכל צד בהצלחה אילנית בניזרי 💕 ..


5

או בתנור חום 230 מעלות מדף עליון מצב גריל ! עד להזהבה משני הצדדים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים