לןגן

פרנה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 25/07/2020 | 07:31
פרנה

תקציר המתכון: פיתה פרנה שנאפתה בסיר רגיל חשמלי מבית מרוקו 😁

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ניתן ומומלץ ללוש ביד.. או במיקסר ..נתחיל עם הקמח שמרים וסוכר נערבב לאיוורור הקמח ...נוסיף כוס וחצי מים נלוש היטב נוסיף את המלח והשמן ואת יתרת המים בהדרגה !! ללוש לפחות 10 דקות ביד או במיקסר עד שהבצק נדבק מעט בתחתית המיקסר ...הוא אמור לצאת דביק ..לשמן ידיים להוציא את הבצק מהקערה לאסוף את הבצק לצורה עגולה לכסות בניילון רופף

  2. להתפיח עד להכפלת הנפח !

  3. לקמח משטח עבודה לפזר מעט קמח קמח ..לחלק לכ 10 כדורים גדולים לפיתות גדולות לכסות ולתת תפיחה של כרבע שעה מכוסה בסדין או ניילון רופף..להשטיח לצורת פיתה ביד או במערוך לפזר מעל הפיתות מעט קמח ושוב מנוחה מכוסה בסדין או ניילון רופף של רבע שעה .

  4. לחמם סיר גריל לאפות כחצי דקה מכל צד בהצלחה אילנית בניזרי 💕 .

  5. או בתנור חום 230 מעלות מדף עליון מצב גריל ! עד להזהבה משני הצדדים