אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,539
צפיות

פיתה שמנה אלופה אוורירית וקלילה

המתכון של
פיתה  שמנה אלופה  אוורירית וקלילה

פיתה שמכילה המון אהבה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 250 גרם קמח מלא עם כף שמרים מחוקה.
  • 800 גרם קמח שמרים של אסם
  • 2.1/2 - 3/12 כוסות מים פושרים / מעט יותר
  • תלוי בספיחת הקמחים / כוס חד פעמי חם
  • מלח אניס יאמי
  • 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    מעבירים קמח. סוכר. ואחר מלח. אניס. למיקסר וו- לישה מערבבים מספר דקות.


  • 2

    מוסיפים מים. בהדרגה. הבצק דביק זה בסדר משמנים אותו ומתפיחים שעה. ( אני הפעלתי את התנור ל-50 מעלות וכיסיתי את הקערה תפח במהירות) מורידים אוויר ומחלקים ל-12-13- כדורים .


  • 3

    מניחים בתבנית מרופדת. ושוב מכניסים לתנור החם ל-10 דקות. משטחים את הכדורים כשהם בתבנית. (לא מלכלכים עוד כלים ותבניות) מאד נעים שמנציק וכייף לעבוד איתו. יוצרים דיסקיות בידיים. ושוב מתפיחים כ-1/4 שעה תופחים במהירות. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפיה . .


  • 4

    הערה אחר אפיה לעטוף את הפיתות במגבת ואחר לשקית הפיתה היא מאד רכה .


1

מעבירים קמח. סוכר. ואחר מלח. אניס. למיקסר וו- לישה מערבבים מספר דקות.


2

מוסיפים מים. בהדרגה. הבצק דביק זה בסדר משמנים אותו ומתפיחים שעה. ( אני הפעלתי את התנור ל-50 מעלות וכיסיתי את הקערה תפח במהירות) מורידים אוויר ומחלקים ל-12-13- כדורים .


3

מניחים בתבנית מרופדת. ושוב מכניסים לתנור החם ל-10 דקות. משטחים את הכדורים כשהם בתבנית. (לא מלכלכים עוד כלים ותבניות) מאד נעים שמנציק וכייף לעבוד איתו. יוצרים דיסקיות בידיים. ושוב מתפיחים כ-1/4 שעה תופחים במהירות. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפיה . .


4

הערה אחר אפיה לעטוף את הפיתות במגבת ואחר לשקית הפיתה היא מאד רכה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים