לןגן

פיתה שמנה אלופה אוורירית וקלילה

מאת: ג'וליאנה חכמון, פורסם: 26/04/2020 | 18:56
פיתה  שמנה אלופה  אוורירית וקלילה

תקציר המתכון: פיתה שמכילה המון אהבה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מעבירים קמח. סוכר. ואחר מלח. אניס. למיקסר וו- לישה מערבבים מספר דקות

  2. מוסיפים מים. בהדרגה. הבצק דביק זה בסדר משמנים אותו ומתפיחים שעה. ( אני הפעלתי את התנור ל-50 מעלות וכיסיתי את הקערה תפח במהירות) מורידים אוויר ומחלקים ל-12-13- כדורים

  3. מניחים בתבנית מרופדת. ושוב מכניסים לתנור החם ל-10 דקות. משטחים את הכדורים כשהם בתבנית. (לא מלכלכים עוד כלים ותבניות) מאד נעים שמנציק וכייף לעבוד איתו. יוצרים דיסקיות בידיים. ושוב מתפיחים כ-1/4 שעה תופחים במהירות. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפיה .

  4. הערה אחר אפיה לעטוף את הפיתות במגבת ואחר לשקית הפיתה היא מאד רכה