הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהבמקור המתכון לקוח מבלוג נשואה למאפיה (מתכון חלת בייגלה ירושלמי), במקום חלות עשיתי לחמניות
בקערת מיקסר עם וו לישה נשים חצי מכמות המים, שמרים וסוכר ונניח בצד עד שהשמרים מעט תוססים ונוצרים בועות.
לאחר מכן נוסיף את קמח ואת שאר המים הביצה ושמן הזית על מהירות נמוכה לאט לאט.
נלוש במשך כ-10 דקות, במהירות איטית-בינונית ודקה לפני הסוף נוסיף את המלח.
בשלב זה הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר - ניתן לבצק מנוחה של כ-10 דק', לאחר מכן נלוש שוב על מהירות בינונית כ-5 דק' נוספות (לאחר המנוחה והלישה השנייה אמור להתקבל בצק רק ונעים למגע).
אז נעביר את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן ונכסה בניילון נצמד ובמגבת נקייה ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח .
נוציא את האוויר מהבצק נחלק לגודל הרצוי ונגלגל כל חלק לכדור יפה .
בצלחת נשים שומשום.
בעזרת מברשת נרטיב את פני הכדור בצק, ניקח את הכדור בצק ונניח בקערה השומשום כך שהחלק הרטוב יגע בשומשום ויכסה את פני השטח או שאפשר לפזר מעליה שומשום בכמות נדיבה.
מניחים על נייר אפיה בתבנית התנור וממתנים כ-15-20 דק' מכוסה במגבת.
בזמן ההמתנה נחמם תנור ל-220 מעלות.
אופים כ 20-25 דק׳ או עד להשחמה יפה.
בקערה קטנה נערבב שמן זית ומלח גס ומיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור נבריש אותן בערובת זו ונעביר אותן לרשת ונכסה אותן עד לצינון.