אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

14,619
צפיות

החלות הכי טעימות בעולם

המתכון של
החלות הכי טעימות בעולם

לאחר שנים של חיפוש מתכון מנצח לחלות של שבת, אני מציגה בפניכם את החלה הכי טעימה שתכינו אי פעם!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות9 מנות
  • זמן הכנה4 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 4 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 9 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • שלושת רבעי כוסות שמן
  • 1 קילוגרם קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 יחידה ביצה
  • 2-3 כוסות מים פושרים מהברז
  • חצי כף מלח
  • 1 חופן שומשום לקישוט
אופן ההכנה
  • 1

    לנפות את הקמח לתוך קערה גדולה..


  • 2

    להוסיף את השמרים ואת הסוכר ולערבב עם הכף..


  • 3

    להוסיף חצי מכמות השמן ואת הביצה..


  • 4

    להתחיל תוך כדי לישה להוסיף את המים עד שהבצק מתאחד..


  • 5

    להוסיף את יתרת כמות השמן עד שמגיעים למרקם רך מאוד של בצק..


  • 6

    מוסיפים את המלח ולשים לישה אחרונה..


  • 7

    נותנים לבצק מנוחה- יש לשים לב שהבצק אטום לגמרי, מומלץ לכסות בשקית גדולה עם קשירה- כמו שקית זבל גדולה ולוודא שלא נכנס אוויר. .


  • 8

    לתת לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר שעה לפתוח את השקית וללוש מעט ולתת לו שוב מנוחה לשעה נוספת..


  • 9

    לאחר מכן ללוש בשנית את הבצק ולתת לו שוב מנוחה של שעה..


  • 10

    לאחר מכן אפשר לעשות את הצורה הרצויה ולתת לבצק לנוח מכוסה, אפשר לכסות בניילון נצמד ל-45 דקות..


  • 11

    לחמם תנור ל200 מעלות להבריש ביצה ולפזר שומשום מעל כל חלה..


  • 12

    טיפ לצבע יפה: לערבב עם הביצה כפית נס קפה ולמרוח על הבצק. .


  • 13

    להכניס לתנור לכחצי שעה, משתנה מתנור לתנור. לוודא שכל החלה שזופה כולל אזורי התפיחה מלמעלה- שלא יהיו לבנים..


1

לנפות את הקמח לתוך קערה גדולה..


2

להוסיף את השמרים ואת הסוכר ולערבב עם הכף..


3

להוסיף חצי מכמות השמן ואת הביצה..


4

להתחיל תוך כדי לישה להוסיף את המים עד שהבצק מתאחד..


5

להוסיף את יתרת כמות השמן עד שמגיעים למרקם רך מאוד של בצק..


6

מוסיפים את המלח ולשים לישה אחרונה..


7

נותנים לבצק מנוחה- יש לשים לב שהבצק אטום לגמרי, מומלץ לכסות בשקית גדולה עם קשירה- כמו שקית זבל גדולה ולוודא שלא נכנס אוויר. .


8

לתת לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר שעה לפתוח את השקית וללוש מעט ולתת לו שוב מנוחה לשעה נוספת..


9

לאחר מכן ללוש בשנית את הבצק ולתת לו שוב מנוחה של שעה..


10

לאחר מכן אפשר לעשות את הצורה הרצויה ולתת לבצק לנוח מכוסה, אפשר לכסות בניילון נצמד ל-45 דקות..


11

לחמם תנור ל200 מעלות להבריש ביצה ולפזר שומשום מעל כל חלה..


12

טיפ לצבע יפה: לערבב עם הביצה כפית נס קפה ולמרוח על הבצק. .


13

להכניס לתנור לכחצי שעה, משתנה מתנור לתנור. לוודא שכל החלה שזופה כולל אזורי התפיחה מלמעלה- שלא יהיו לבנים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים