ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
1 כוס מהמחמצת (יש פוסט נפרד להכנת מחמצת)
-
6 כוסות קמח לחם, לשמור עוד כוס למקרה שצריך להוסיף.
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
להוציא את המחמצת מהמקרר. לתת לה בערך שעה בחוץ. להוציא ממנה כוס. .
-
2
לנפות קמח ולהוסיף את המלח ואחר כך את השמרים. לעשות גומה ולהוסיף את המחמצת ואת המים. ללוש לבצק נוח. אם הבצק דביק אז להוסיף קמח..
-
3
להשאיר לתפיחה מכוסה וקצת שמן מעל כדי שלא יתייבש. שעה וחצי אפילו שעתיים. .
-
4
לאחר תפיחה מורידים אויר. מחלקים לשניים. שני כיכרות לחם. מתפיחים שוב. חותכים מספר חריצים בבצק שעיצבנו לכיכר לחם, עם סכין חדה. .
-
5
אופים בחום גבוה 220 מעלות. כדאי לשים כלי עם מים בתנור כדי שיהיו אדים בזמן האפייה..
1
להוציא את המחמצת מהמקרר. לתת לה בערך שעה בחוץ. להוציא ממנה כוס. .
2
לנפות קמח ולהוסיף את המלח ואחר כך את השמרים. לעשות גומה ולהוסיף את המחמצת ואת המים. ללוש לבצק נוח. אם הבצק דביק אז להוסיף קמח..
3
להשאיר לתפיחה מכוסה וקצת שמן מעל כדי שלא יתייבש. שעה וחצי אפילו שעתיים. .
4
לאחר תפיחה מורידים אויר. מחלקים לשניים. שני כיכרות לחם. מתפיחים שוב. חותכים מספר חריצים בבצק שעיצבנו לכיכר לחם, עם סכין חדה. .
5
אופים בחום גבוה 220 מעלות. כדאי לשים כלי עם מים בתנור כדי שיהיו אדים בזמן האפייה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים