אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

696
צפיות

לחם עם מחמצת

המתכון של
לחם עם מחמצת

בטעם ובמראה כפרי

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 כוס מהמחמצת (יש פוסט נפרד להכנת מחמצת)
  • 6 כוסות קמח לחם, לשמור עוד כוס למקרה שצריך להוסיף.
  • 1 כף מלח
  • כפית וחצי שמרים יבשים
  • שתיים ורבע כוסות מים.
אופן ההכנה
  • 1

    להוציא את המחמצת מהמקרר. לתת לה בערך שעה בחוץ. להוציא ממנה כוס. .


  • 2

    לנפות קמח ולהוסיף את המלח ואחר כך את השמרים. לעשות גומה ולהוסיף את המחמצת ואת המים. ללוש לבצק נוח. אם הבצק דביק אז להוסיף קמח..


  • 3

    להשאיר לתפיחה מכוסה וקצת שמן מעל כדי שלא יתייבש. שעה וחצי אפילו שעתיים. .


  • 4

    לאחר תפיחה מורידים אויר. מחלקים לשניים. שני כיכרות לחם. מתפיחים שוב. חותכים מספר חריצים בבצק שעיצבנו לכיכר לחם, עם סכין חדה. .


  • 5

    אופים בחום גבוה 220 מעלות. כדאי לשים כלי עם מים בתנור כדי שיהיו אדים בזמן האפייה..


1

להוציא את המחמצת מהמקרר. לתת לה בערך שעה בחוץ. להוציא ממנה כוס. .


2

לנפות קמח ולהוסיף את המלח ואחר כך את השמרים. לעשות גומה ולהוסיף את המחמצת ואת המים. ללוש לבצק נוח. אם הבצק דביק אז להוסיף קמח..


3

להשאיר לתפיחה מכוסה וקצת שמן מעל כדי שלא יתייבש. שעה וחצי אפילו שעתיים. .


4

לאחר תפיחה מורידים אויר. מחלקים לשניים. שני כיכרות לחם. מתפיחים שוב. חותכים מספר חריצים בבצק שעיצבנו לכיכר לחם, עם סכין חדה. .


5

אופים בחום גבוה 220 מעלות. כדאי לשים כלי עם מים בתנור כדי שיהיו אדים בזמן האפייה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים