לןגן

לחם עם מחמצת

מאת: ליזה כהן, פורסם: 11/12/2018 | 08:41
לחם עם מחמצת

תקציר המתכון: בטעם ובמראה כפרי

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להוציא את המחמצת מהמקרר. לתת לה בערך שעה בחוץ. להוציא ממנה כוס.

  2. לנפות קמח ולהוסיף את המלח ואחר כך את השמרים. לעשות גומה ולהוסיף את המחמצת ואת המים. ללוש לבצק נוח. אם הבצק דביק אז להוסיף קמח.

  3. להשאיר לתפיחה מכוסה וקצת שמן מעל כדי שלא יתייבש. שעה וחצי אפילו שעתיים.

  4. לאחר תפיחה מורידים אויר. מחלקים לשניים. שני כיכרות לחם. מתפיחים שוב. חותכים מספר חריצים בבצק שעיצבנו לכיכר לחם, עם סכין חדה.

  5. אופים בחום גבוה 220 מעלות. כדאי לשים כלי עם מים בתנור כדי שיהיו אדים בזמן האפייה.