אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

12,756
צפיות

חלות עם מחמצת

המתכון של
חלות עם מחמצת

אתן לא תבינו את ההבדל בין חלה רגילה עד שלא תנסו מאז שהתחלתי התמכרתי.... המתכון הוא של הודיה בן דויד

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות12 מנות
  • זמן הכנה2 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 2 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 12 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קילוגרם קמח
  • 20 גרם שמרים
  • 40 גרם סוכר
  • 100 גרם מחמצת
  • 10 גרם משפר אפיה
  • 14 גרם מלח
  • 40 גרם מרגרינה
  • 10 גרם גלוטן
  • 2 1/2 כוסות מים פושרים
  • הכנת מחמצת
  • 1/2 כוס מים מפילטר
  • 3/4 כוס קמח
אופן ההכנה
  • 1

    לשים הכל יחד .. ואת המלח כמעט בסוף הלישה .. לישה ארוכה כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש התפחה עד להכפלת הנפח.


  • 2

    אני קלעתי צמות של ארבע וצמות של שש אך אתן יכולות לשחק עם איך שבא לכן לאחר שקלעתן את הצמות למיניהן ( אני אצרף סרטים לקליעת צמות) להניח על תבנית עם נייר אפיה ולהניח להתפחה של שעה וחצי להבריש עם חלמון ביצה מהול עם כפית חומץ תפוחים ואם אין חומץ תפוחים אז חומץ רגיל.


  • 3

    לאפות בתנור שחומם מראש על 190 בערך 35-40 דקות או עד שקיבל צבע יפה ושחום *** טיפ לחלות קריספיות בעשר דקות האחרונות להשפריץ מים בתנור ולסגור לחזור על פעולה זו 4 פעמים ***** ראו בתגובות למטה את סרטון קליעת החלה משש רצועות* בתאבון .


  • 4

    https://youtu.be/R_8h_28Fybk .


  • 5

    הכנת מחמצת לערבב את 2 המצרכים עד לקבלת מחית לעטוף בנילון ניצמד ולאכסן במקום נעים 24 שעות לאחר 24 שעות להאכיל את המחמצת באותה כמות לדאוג לערבב לפני כל אכילה לחזור על אותו אופן עד ארבעה ימים ביום החמישי המחמצת מוכנה לעשיית חלות או לחם או כל מה שתרצו *** ביום השלישי אתן כבר תתחילו לראות בועות מבצבצות מעל וזה סימן שהמחמצת מתפקדת לאחר היום החמישי לאכסן במקרר ןהלאכיל באותה כמות פעם בשבוע מחמצת יכולה להישאר במקרר שנים יש מאפיות ושפים שיש להם מחמצות משנות השמונים.


1

לשים הכל יחד .. ואת המלח כמעט בסוף הלישה .. לישה ארוכה כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש התפחה עד להכפלת הנפח.


2

אני קלעתי צמות של ארבע וצמות של שש אך אתן יכולות לשחק עם איך שבא לכן לאחר שקלעתן את הצמות למיניהן ( אני אצרף סרטים לקליעת צמות) להניח על תבנית עם נייר אפיה ולהניח להתפחה של שעה וחצי להבריש עם חלמון ביצה מהול עם כפית חומץ תפוחים ואם אין חומץ תפוחים אז חומץ רגיל.


3

לאפות בתנור שחומם מראש על 190 בערך 35-40 דקות או עד שקיבל צבע יפה ושחום *** טיפ לחלות קריספיות בעשר דקות האחרונות להשפריץ מים בתנור ולסגור לחזור על פעולה זו 4 פעמים ***** ראו בתגובות למטה את סרטון קליעת החלה משש רצועות* בתאבון .


4

https://youtu.be/R_8h_28Fybk .


5

הכנת מחמצת לערבב את 2 המצרכים עד לקבלת מחית לעטוף בנילון ניצמד ולאכסן במקום נעים 24 שעות לאחר 24 שעות להאכיל את המחמצת באותה כמות לדאוג לערבב לפני כל אכילה לחזור על אותו אופן עד ארבעה ימים ביום החמישי המחמצת מוכנה לעשיית חלות או לחם או כל מה שתרצו *** ביום השלישי אתן כבר תתחילו לראות בועות מבצבצות מעל וזה סימן שהמחמצת מתפקדת לאחר היום החמישי לאכסן במקרר ןהלאכיל באותה כמות פעם בשבוע מחמצת יכולה להישאר במקרר שנים יש מאפיות ושפים שיש להם מחמצות משנות השמונים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים