חצי קילו חזה עוף טחון ( ניתן להמיר לפרגית טחון או בקר טחון)
בצל קצוץ
חופן פטרוזליה,כוסברה וכמה עלי סלרי קצוצים
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה
חצי כפית ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1
לאחר שלשנו את הבצק נתפיח לחצי שעה ,נחלק ל 4 כדורים מקומחים נתפיח שוב לחצי שעה .
2
כל כדור נרדד לעלה דק !! במשטח מקומח ,נחלק עם סכין ל4 את הבצק ,נניח מהמלית ונגלגל לרולדות או עיגולים ,נניח על תבנית אפייה מכוסה לעוד רבע שעה ! נבריש ביצה טרופה עם כפית שמן זית ,נפזר שומשום.
3
נאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה..
4
להכנת המלית.
5
ב2 כפות שמן נזהיב את הבצל,נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת תבלינים.
6
נוסיף את העוף הטחון שאר התבלינים והירק,נערבב עם מזלג עד שמשנה את צבעו !! לוקח בערך 10 דקות רבע שעה ..
7
נצנן היטב את המלית !!.
8
ברגע שהלחמניות מוכנות נוציא מהתנור נכסה במגבת מטבח לספיגת לחות ,כך הלחמניה נשארת רכה וטעימה בהצלחה אילנית בניזרי 🌹 .
1
לאחר שלשנו את הבצק נתפיח לחצי שעה ,נחלק ל 4 כדורים מקומחים נתפיח שוב לחצי שעה .
2
כל כדור נרדד לעלה דק !! במשטח מקומח ,נחלק עם סכין ל4 את הבצק ,נניח מהמלית ונגלגל לרולדות או עיגולים ,נניח על תבנית אפייה מכוסה לעוד רבע שעה ! נבריש ביצה טרופה עם כפית שמן זית ,נפזר שומשום.
3
נאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה..
4
להכנת המלית.
5
ב2 כפות שמן נזהיב את הבצל,נוסיף את הכורכום והפפריקה נערבב לפתיחת תבלינים.
6
נוסיף את העוף הטחון שאר התבלינים והירק,נערבב עם מזלג עד שמשנה את צבעו !! לוקח בערך 10 דקות רבע שעה ..
7
נצנן היטב את המלית !!.
8
ברגע שהלחמניות מוכנות נוציא מהתנור נכסה במגבת מטבח לספיגת לחות ,כך הלחמניה נשארת רכה וטעימה בהצלחה אילנית בניזרי 🌹 .