ספר מתכוני לחמים
- קטגוריהלחמים
- מספר מנות20 מנות
- זמן הכנה3 שעות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- קטגוריה: לחמים
- זמן הכנה: 3 שעות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 20 מנות
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים. .
-
2
מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות..
-
3
מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו..
-
4
מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל 20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים..
-
5
מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ..
-
6
מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות..
-
7
אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ 5-6 דקות. הפיתות
תופחות ונוצר חלל בתוכן.
מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן..
-
8
בתאבון.
1
מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים. .
2
מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות..
3
מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו..
4
מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל 20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים..
5
מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ..
6
מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות..
7
אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ 5-6 דקות. הפיתות
תופחות ונוצר חלל בתוכן.
מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן..
8
בתאבון.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים