תקציר המתכון: המתכון לא שלי . לקוח מאתר ibake אפייה ביתית.
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים.
מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות.
מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל 20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים.
מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ.
מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות.
אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ 5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן. מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן.
בתאבון