לןגן

מתכון לפיתות ביתיות

מאת: שי , פורסם: 15/06/2015 | 13:41
מתכון לפיתות ביתיות

תקציר המתכון: המתכון לא שלי . לקוח מאתר ibake אפייה ביתית.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים.

  2. מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות.

  3. מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.

  4. מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל 20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים.

  5. מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ.

  6. מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות.

  7. אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ 5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן. מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן.

  8. בתאבון