אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

14,838
צפיות

לחמניות קשר מעלפות ורכות רכות😍

המתכון של
לחמניות קשר מעלפות ורכות רכות😍

חייבת לאפות לחמניות לשבת ואתן??? לחמניות משגעות וטעימות❤❤

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מצרכים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה או שקית א.אפייה
  • 3 כפות גדושות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס שמן קנולה( חד פעמי קר)
  • כ- 3 כוסות מים פושרים( כוס חד פעמי קר)
  • למריחה על הלחמניות
  • ביצה
  • כפית מים
  • כפית סוכר
  • ****
  • מי שאוהבת לחמניות מתוקות יכולה להוסיף עוד כף סוכר
  • ו-2 ביצים.
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים, משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


  • 3

    במהירות נמוכה נוסיף השמן ו-2 כוסות מים ונמשיך ללוש, מתחילים להוסיף את הכוס השלישית בהדרגה עד שהכל מתאסף ואין קמח בתחתית, לאחר חצי דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 8 דקות..


  • 4

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 45 דקות או עד להכפלת הנפח..


  • 5

    לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


  • 6

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומחלקים את הבצק ל-16 חתיכות..


  • 7

    יוצרים כדורים ומניחים למנוחה של 2 דקות..


  • 8

    כל כדור מרדדים לאורך ומגלגלים כמו רולדה ומניחים בצד שינוח , בינתיים שעובדים על כדור אחד תמיד לדאוג לכסות את שאר הכדורים שלא יתייבשו..


  • 9

    לאחר שהבצק נח מרדדים אותו עם הידיים לנחש ועושים צורת קשר או איזו צורה שאוהבים- חלות ,צמה וכו'..


  • 10

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים במגבת קטנה ומפתיחים עוד 20 דקות..


  • 11

    מורחים ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום..


  • 12

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


  • 13

    לאחר האפייה לכסות אותם במגבת וכך הם נהיים רכים רכים וטעימים..


  • 14

    ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה ..


  • 15

    אני מקפיאה חצי מהכמות לשבת ומוציאה בבוקר להפשרה, זה שומר על הטגיות של הלחמניות..


  • 16

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

אופן ההכנה:.


2

בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים, משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


3

במהירות נמוכה נוסיף השמן ו-2 כוסות מים ונמשיך ללוש, מתחילים להוסיף את הכוס השלישית בהדרגה עד שהכל מתאסף ואין קמח בתחתית, לאחר חצי דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 8 דקות..


4

מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כ 45 דקות או עד להכפלת הנפח..


5

לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


6

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומחלקים את הבצק ל-16 חתיכות..


7

יוצרים כדורים ומניחים למנוחה של 2 דקות..


8

כל כדור מרדדים לאורך ומגלגלים כמו רולדה ומניחים בצד שינוח , בינתיים שעובדים על כדור אחד תמיד לדאוג לכסות את שאר הכדורים שלא יתייבשו..


9

לאחר שהבצק נח מרדדים אותו עם הידיים לנחש ועושים צורת קשר או איזו צורה שאוהבים- חלות ,צמה וכו'..


10

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים במגבת קטנה ומפתיחים עוד 20 דקות..


11

מורחים ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום..


12

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה..


13

לאחר האפייה לכסות אותם במגבת וכך הם נהיים רכים רכים וטעימים..


14

ממולץ לשים בתחתית התנור קערת נירוסטה עם מים חמים- זה נותן ללחם לחות לאורך כל האפייה ..


15

אני מקפיאה חצי מהכמות לשבת ומוציאה בבוקר להפשרה, זה שומר על הטגיות של הלחמניות..


16

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים