אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,009
צפיות

פיתות ממולאות בבשר ושומן כבש

המתכון של
פיתות ממולאות בבשר ושומן כבש

פיתות ממולאות בבשר מעדן ארוחה מלאה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חומרים לבצק הפיתות
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1 ביצה
  • 1/3 שמן
  • כף שטוחה סוכר
  • כפית מלח
  • 1/4 3 כוסות מים פושרים
  • כף מלאה שמרים יבשים
  • חומרים למילוי
  • 300 גר' בשר טחון גס
  • 50 גר' שומן כבש
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתוש
  • כפית פפריקה מתוקה טוניסאית בשמן
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כפית בהרט
  • כפית ראש אל חנות
  • כף מלח
אופן ההכנה
  • 1

    אופן הכנת המילוי:.


  • 2

    מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן..


  • 3

    מוסיפים את שומן הכבש הבשר הטחון והתבלינים וממשיכים לטגן בערך 1/4 שעה מכבים את הגז..


  • 4

    שמים את המלית במסננת כדי למגר מעט את הנוזלים..


  • 5

    אופן הכנת הפיתות:.


  • 6

    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים מלבד שמן והמלח..


  • 7

    מערבלים ולקראת הסוף מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבל כמה דקות, עד לקבלת בצק רך וטיפה דביק..


  • 8

    שמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו..


  • 9

    לאחר התפיחה נלוש את הבצק כדי לגרום לאוויר לצאת ממנו..


  • 10

    שמים להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו..


  • 11

    לשים שוב את הבצק ומורידים ממנו את האוויר..


  • 12

    מחלקים את הבצק ל-16 כדורים..


  • 13

    מרדדים כל כדור לצורת פיתה, שמים במרכזה מהמלית, מרדדים עוד כדור לפיתה ומכסים בה את הפיתה עם המלית. כך עושים עם שאר הכדורים..


  • 14

    שמים בתבנית להתפחה בערך 30 דקות..


  • 15

    למרוח בביצה טרופה מעולה במעט שמן ולפזר מעל שומשום או כל דבר אחר שאוהבים..


  • 16

    לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות עד להשחמה..


  • 17

    בתיאבון ובהצלחה.


1

אופן הכנת המילוי:.


2

מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן..


3

מוסיפים את שומן הכבש הבשר הטחון והתבלינים וממשיכים לטגן בערך 1/4 שעה מכבים את הגז..


4

שמים את המלית במסננת כדי למגר מעט את הנוזלים..


5

אופן הכנת הפיתות:.


6

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים מלבד שמן והמלח..


7

מערבלים ולקראת הסוף מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבל כמה דקות, עד לקבלת בצק רך וטיפה דביק..


8

שמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו..


9

לאחר התפיחה נלוש את הבצק כדי לגרום לאוויר לצאת ממנו..


10

שמים להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו..


11

לשים שוב את הבצק ומורידים ממנו את האוויר..


12

מחלקים את הבצק ל-16 כדורים..


13

מרדדים כל כדור לצורת פיתה, שמים במרכזה מהמלית, מרדדים עוד כדור לפיתה ומכסים בה את הפיתה עם המלית. כך עושים עם שאר הכדורים..


14

שמים בתבנית להתפחה בערך 30 דקות..


15

למרוח בביצה טרופה מעולה במעט שמן ולפזר מעל שומשום או כל דבר אחר שאוהבים..


16

לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות עד להשחמה..


17

בתיאבון ובהצלחה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים