לןגן

פיתות ממולאות בבשר ושומן כבש

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 27/04/2018 | 02:20
פיתות ממולאות בבשר ושומן כבש

תקציר המתכון: פיתות ממולאות בבשר מעדן ארוחה מלאה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנת המילוי:

  2. מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן.

  3. מוסיפים את שומן הכבש הבשר הטחון והתבלינים וממשיכים לטגן בערך 1/4 שעה מכבים את הגז.

  4. שמים את המלית במסננת כדי למגר מעט את הנוזלים.

  5. אופן הכנת הפיתות:

  6. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים מלבד שמן והמלח.

  7. מערבלים ולקראת הסוף מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבל כמה דקות, עד לקבלת בצק רך וטיפה דביק.

  8. שמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  9. לאחר התפיחה נלוש את הבצק כדי לגרום לאוויר לצאת ממנו.

  10. שמים להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

  11. לשים שוב את הבצק ומורידים ממנו את האוויר.

  12. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים.

  13. מרדדים כל כדור לצורת פיתה, שמים במרכזה מהמלית, מרדדים עוד כדור לפיתה ומכסים בה את הפיתה עם המלית. כך עושים עם שאר הכדורים.

  14. שמים בתבנית להתפחה בערך 30 דקות.

  15. למרוח בביצה טרופה מעולה במעט שמן ולפזר מעל שומשום או כל דבר אחר שאוהבים.

  16. לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות עד להשחמה.

  17. בתיאבון ובהצלחה