אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 2 ק"ג קמח מנופה
  • כף מלח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כוס שמן קנולה
  • בערך 4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המיקסר שמים את הקמח המנופה, מוסיפים את המלח ומערבלים עד שהמלח יתערבב עם הקמח ולא יבוא במגע עם השמרים..


  • 2

    מוסיפים את הסוכר ומערבלים מוסיפים את השמרים היבשים וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים ומערבלים בערך 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש..


  • 3

    מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים לערבל בערך 10 דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק רך וגמיש..


  • 4

    שמים את הבצק בקערה רחבה לשים מעט מכסים ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


  • 5

    כאשר הבצק תפח ללוש שוב את הבצק ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו..


  • 6

    אני נותנת לבצק 3 תפיחות..


  • 7

    לחלק את הבצק ולקלוע חלות אפשר גם להכין לחמניות..


  • 8

    להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב -180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות..


1

בקערת המיקסר שמים את הקמח המנופה, מוסיפים את המלח ומערבלים עד שהמלח יתערבב עם הקמח ולא יבוא במגע עם השמרים..


2

מוסיפים את הסוכר ומערבלים מוסיפים את השמרים היבשים וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים ומערבלים בערך 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש..


3

מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים לערבל בערך 10 דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק רך וגמיש..


4

שמים את הבצק בקערה רחבה לשים מעט מכסים ומניחים לתפיחה עד להגדלת הנפח..


5

כאשר הבצק תפח ללוש שוב את הבצק ולהתפיח שוב עד שמכפיל את נפחו..


6

אני נותנת לבצק 3 תפיחות..


7

לחלק את הבצק ולקלוע חלות אפשר גם להכין לחמניות..


8

להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב -180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים