לציפוי החלה : 1 חלמון (צהוב של הביצה) מעט מים, קורט מלח, שומשום או פרג לציפוי החלה
אופן ההכנה
1
מניחים בקערה או במקסר את הקמח והמים מערבבים עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק. .
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים את הבצק להתפחה במשך כ- 15 דקות. מכסים את הקערה במגבת..
3
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מכדררים ומשאירים בקערה. מכסים במגבת ומשהים להתפחה ל- 15 דקות נוספות..
4
יוצרים מכל כדור נקניק ארוך וקולעים כל שלושה נקנינים לצמה. שמים את הצמה ע"ג נייר בתבנית של התנור. מכסים את החלה במגבת ומשהים להתפחה למשך 30-60 דקות..
5
מברישים את החלה בחלמון עם מעט מים ומלח וזורים מעליה סומסום או פרג..
6
אופים במשך כ- 30 דקות ב-180 מעלות (לא טורבו) עד שהחלה מזהיבה, מתחת לתבנית עם החלה שמים תבנית עם מים. מוציאים את החלה מהתנור שמים אותה על גבי רשת ומכסים אותה במגבת..
1
מניחים בקערה או במקסר את הקמח והמים מערבבים עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק. .
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים את הבצק להתפחה במשך כ- 15 דקות. מכסים את הקערה במגבת..
3
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מכדררים ומשאירים בקערה. מכסים במגבת ומשהים להתפחה ל- 15 דקות נוספות..
4
יוצרים מכל כדור נקניק ארוך וקולעים כל שלושה נקנינים לצמה. שמים את הצמה ע"ג נייר בתבנית של התנור. מכסים את החלה במגבת ומשהים להתפחה למשך 30-60 דקות..
5
מברישים את החלה בחלמון עם מעט מים ומלח וזורים מעליה סומסום או פרג..
6
אופים במשך כ- 30 דקות ב-180 מעלות (לא טורבו) עד שהחלה מזהיבה, מתחת לתבנית עם החלה שמים תבנית עם מים. מוציאים את החלה מהתנור שמים אותה על גבי רשת ומכסים אותה במגבת..