אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

1,691
צפיות

לחמניות המבורגר

המתכון של
לחמניות המבורגר

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות10 מנות
  • זמן הכנה2 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 2 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 10 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מצרכים לבצק:
  • 1 יחידה ביצה טרופה
  • 1 כפית סוכר
  • 2 וחצי כפיות שמרים יבשים
  • 4 כוסות קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 ורבע כוסות מים פושרים
  • 25 גרם מרגרינה, רכה
  • מצרכים לציפוי:
  • 1 יחידה ביצה טרופה
  • טיפה טיפה שומשום
אופן ההכנה
  • 1

    מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח..


  • 2

    מוסיפים את המרגרינה, הביצה והמים ומערבבים לבצק אחיד..


  • 3

    לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות עד שהוא רך וגמיש מאוד. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כשעה..


  • 4

    מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו מעט. מחלקים ל-10 חלקים שווים ומגלגלים כל חֵלֶק לכדור חלק. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק מה זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות עד קוטר 8 ס''מ בערך. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהלחמניות הכפילו את נפחן, כ-45-60 דקות..


  • 5

    מברישים בעדינות את הלחמניות שתפחו בביצה טרופה וזורים עליהן מעט שומשום..


  • 6

    אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 צ'), כ-15-20 דקות או עד שהלחמניות השחימו קלות..


  • 7

    מוציאים את הלחמניות מהתנור, מניחים אותן על רשת, מכסים אותן מיד במגבת עבה ומניחים להן להצטנן כך. בתיאבון !!!.


1

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח..


2

מוסיפים את המרגרינה, הביצה והמים ומערבבים לבצק אחיד..


3

לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות עד שהוא רך וגמיש מאוד. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כשעה..


4

מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו מעט. מחלקים ל-10 חלקים שווים ומגלגלים כל חֵלֶק לכדור חלק. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק מה זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות עד קוטר 8 ס''מ בערך. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהלחמניות הכפילו את נפחן, כ-45-60 דקות..


5

מברישים בעדינות את הלחמניות שתפחו בביצה טרופה וזורים עליהן מעט שומשום..


6

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 צ'), כ-15-20 דקות או עד שהלחמניות השחימו קלות..


7

מוציאים את הלחמניות מהתנור, מניחים אותן על רשת, מכסים אותן מיד במגבת עבה ומניחים להן להצטנן כך. בתיאבון !!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים