קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח.
מוסיפים את המרגרינה, הביצה והמים ומערבבים לבצק אחיד.
לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות עד שהוא רך וגמיש מאוד. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כשעה.
מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו מעט. מחלקים ל-10 חלקים שווים ומגלגלים כל חֵלֶק לכדור חלק. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק מה זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות עד קוטר 8 ס''מ בערך. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהלחמניות הכפילו את נפחן, כ-45-60 דקות.
מברישים בעדינות את הלחמניות שתפחו בביצה טרופה וזורים עליהן מעט שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 צ'), כ-15-20 דקות או עד שהלחמניות השחימו קלות.
מוציאים את הלחמניות מהתנור, מניחים אותן על רשת, מכסים אותן מיד במגבת עבה ומניחים להן להצטנן כך. בתיאבון !!!