אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

6,191
צפיות

לחמניות שום רכות ונחטפות

המתכון של
לחמניות שום   רכות ונחטפות

לאכול נכון ובמהירות חחח

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1/2 קילו קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1.1/2-2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן חמניות/אחר
  • 1.1/2 כוסות מים פושרים
  • למילוי
  • 10 שיני שום
  • צרור פיטרוזיליה
  • 10 עלי בזיליקום (אני אוהבת את הריח)
  • אפשר לעשות פחות 4-5 עלים נהדר
  • מי שלא אוהב בזילקום יכול לשים זעטר ואורגנו.
  • 6 זיתי קלמטה קצוץ לא דק
  • כוס שמן זית / 3/4 כוס
אופן ההכנה
  • 1

    להכין לפני תחילת הבצק את תערובת המילוי.לטחון במעבד מזון את הפיטרוזיליה עם הבזילקום. שיני השום. ושמן זית. למעט הזיתים אותם קוצצים. ולהניח בצד מכוסה .


  • 2

    לבצק.


  • 3

    בקערה שמים קמח. שמרים. סוכר. מלח. שמן. ומים פושרים .


  • 4

    לשים לבצק רך ונעים. .


  • 5

    בקערה משומנת לסובב את הבצק ולהניח להתפחה חצי שעה. שוב ללוש בידיים קלות ולהניח חצי שעה תפיחה. שוב ללוש קלות ולהניח חצי שעה תפיחה (עוד פעמים) .


  • 6

    לחתוך את הבצק ל-2 לרדד עם מערוך לעלה דק .


  • 7

    למרוח מהמלית ולגלגל לרולדה .


  • 8

    לפרוס לפרוסות שוות .


  • 9

    להכניס לתבנית אינגלש מרופדת בנייר אפיה. .


  • 10

    לתת להם תפיחה קלה אחרונה הם תופחים במהירות.מעט.


  • 11

    מורחים על הפרחים מהמילוי ושולחים לתנור ל-10 דקות. .


  • 12

    מוצאים מהתנור ושוב מורחים את כל המילוי שנשאר ושוב מכניסים חזרה לתנור עד גמר האפיה ושיזוף לא לאכול חם לחכות מעט ואז לטרוף. יאמי .


  • 13

    הערה חשובה .


  • 14

    עם ונישאר מהלחמניות ניתן להקפיא ולהפשיר ולחמם בתנור שוב .


  • 15

    .


1

להכין לפני תחילת הבצק את תערובת המילוי.לטחון במעבד מזון את הפיטרוזיליה עם הבזילקום. שיני השום. ושמן זית. למעט הזיתים אותם קוצצים. ולהניח בצד מכוסה .


2

לבצק.


3

בקערה שמים קמח. שמרים. סוכר. מלח. שמן. ומים פושרים .


4

לשים לבצק רך ונעים. .


5

בקערה משומנת לסובב את הבצק ולהניח להתפחה חצי שעה. שוב ללוש בידיים קלות ולהניח חצי שעה תפיחה. שוב ללוש קלות ולהניח חצי שעה תפיחה (עוד פעמים) .


6

לחתוך את הבצק ל-2 לרדד עם מערוך לעלה דק .


7

למרוח מהמלית ולגלגל לרולדה .


8

לפרוס לפרוסות שוות .


9

להכניס לתבנית אינגלש מרופדת בנייר אפיה. .


10

לתת להם תפיחה קלה אחרונה הם תופחים במהירות.מעט.


11

מורחים על הפרחים מהמילוי ושולחים לתנור ל-10 דקות. .


12

מוצאים מהתנור ושוב מורחים את כל המילוי שנשאר ושוב מכניסים חזרה לתנור עד גמר האפיה ושיזוף לא לאכול חם לחכות מעט ואז לטרוף. יאמי .


13

הערה חשובה .


14

עם ונישאר מהלחמניות ניתן להקפיא ולהפשיר ולחמם בתנור שוב .


15

.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים