אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

4,282
צפיות

פיתות על אבנים

המתכון של
פיתות על אבנים

יותר טעים ממאפיה, פיתות על אבנים-יאמי😍😍😍

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפייה(לא חובה)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • בערך 2 וחצי כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל200 מעלות טורבו ועל המגשים מניחים אבני חלוקי נחל, בינתיים מתחילים להכין את הבצק ,האבנים צריכות להיות ממש חמות..


  • 2

    בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים,משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


  • 3

    במהירות נמוכה נוסיף את השמן והמים ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


  • 4

    מעבירים את הבצק לקערה מקומחת טיפה, מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


  • 5

    לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


  • 6

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק ל 6 -8 חתיכות ומרדדים לפיתה,מכסים ושמים להתפחה של 20 דקות..


  • 7

    מעבירים את הפיתות על האבנים החמות ואופים עד להזהבה בחלק העליון, אפשר להפוך אותם ולתת להם עוד קצת הזהבה בחלק התחתון..


  • 8

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

מחממים תנור ל200 מעלות טורבו ועל המגשים מניחים אבני חלוקי נחל, בינתיים מתחילים להכין את הבצק ,האבנים צריכות להיות ממש חמות..


2

בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים,משפר האפיה, הסוכר ונערבב..


3

במהירות נמוכה נוסיף את השמן והמים ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 6 דקות..


4

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת טיפה, מכסים ומתפיחים כ 40 דקות..


5

לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות..


6

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק ל 6 -8 חתיכות ומרדדים לפיתה,מכסים ושמים להתפחה של 20 דקות..


7

מעבירים את הפיתות על האבנים החמות ואופים עד להזהבה בחלק העליון, אפשר להפוך אותם ולתת להם עוד קצת הזהבה בחלק התחתון..


8

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים