הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהמנפים קמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בתוכה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. מוסיפים לפי הסדר: סוכר, מלח, שמן,ביצה, מיץ תפוזים ומים. לשים הכל יחד לבצק רך וגמיש..
מתפיחים למשך חצי שעה..
מחלקים את הבצק לרבעים, כל רבע לשמינית וכל שמינית ל-ששעשרית (מתקבלים סה"כ: 16 כדורי בצק). כל כדור בצק מגלגלים לרצועה ארוכה ודקה, חותכים את הרצועה לחצי, מצמידים את 2 הרצועות החצויות, מהדקים קצה אחד זה לזה ומתחילים לגלגל לבורג, מחברים את 2 הקצוות היטב זו לזו ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. כך יוצרים את שאר הבייגל..
מברישים את הבייגל בחלמון, מפזרים קצת שומשום על כל הבייגלים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות..
הכנת הסירופ: מבשלים בסיר את הסוכר עם המים, מיץ הלימון והסוכר וניל/תמצית הוניל, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות לקבלת סירופ נוזלי..
כאשר הבייגל מוכנים מברישים אותם בסירופ בנדיבות רבה ומפזרים עוד קצת שומשום מעל כל בייגל..
בהצלחה ותהנו:).