אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני אורז

5,837
צפיות

אורז עם גזר וסלרי

המתכון של
אורז עם גזר וסלרי

אני אוהבת לגוון את האורז שלי בהוספת ירקות למיניהם.

  • קטגוריהאורז
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז בסמתי שטוף ומסונן
  • חופן נדיב של עלי סלרי עם הגבעול קצוצים
  • 2 גזרים בינוניים מגורדים גס
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 4 כוסות מים רותחים+1 כף גדושה אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר שמן, מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את האורז ובוחשים 5 שניות, מוסיפים את המים ואבקת המרק ומערבבים, מוסיפים את הירקות, מתבלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום למינימום, מכסים טוב ומבשלים 20 דקות (לא לפתוח) . נותנים לאורז "לנוח" 5 דקות ואז מקפיצים עם מזלג כך האורז יוצא מאוורר ולא דביק. באותה שיטה אפשר להוסיף כל ירק שרוצים (כרובית,פלפל אדום,קישוא וכדומה)..


1

בסיר שמן, מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את האורז ובוחשים 5 שניות, מוסיפים את המים ואבקת המרק ומערבבים, מוסיפים את הירקות, מתבלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום למינימום, מכסים טוב ומבשלים 20 דקות (לא לפתוח) . נותנים לאורז "לנוח" 5 דקות ואז מקפיצים עם מזלג כך האורז יוצא מאוורר ולא דביק. באותה שיטה אפשר להוסיף כל ירק שרוצים (כרובית,פלפל אדום,קישוא וכדומה)..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים