1. שוטפים את האורז במסננת תחת מי ברז זורמים ומסננים היטב..
2
2. מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטרים מי מלח. מוסיפים זעפרן או כורכום וכף שמן. מוסיפים משמשים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים אורז ומבשלים 5 דקות. מסננים ומייבשים את הסיר..
3
3. יוצקים את השמן הנותר לסיר. מחממים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בזהירות כוס מים ומנענעים כדי לערבב ביניהם. מכבים את האש ומעבירים 2/3 מהנוזל לכלי אחר..
4
4. מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ועליהן מניחים את האורז בלי להדק ומפזרים באופן שווה בסיר. נועצים ידית כף עץ בכמה מקומות, כדי ליצור ארובות לאדים..
5
5. מבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 7 דקות או עד שעולים אדים. יוצקים לסיר את שארית הנוזלים ששמרנו, מכסים במגבת ומכסה ומניחים על מטקה. מבשלים שעה על להבה נמוכה..
6
גיוונים:.
7
• מוסיפים צרור שמיר ו- ¼1 כוסות אפונה (אפשר מהקפאה) במקום המשמשים בשלב האידוי הסופי..
1
1. שוטפים את האורז במסננת תחת מי ברז זורמים ומסננים היטב..
2
2. מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטרים מי מלח. מוסיפים זעפרן או כורכום וכף שמן. מוסיפים משמשים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים אורז ומבשלים 5 דקות. מסננים ומייבשים את הסיר..
3
3. יוצקים את השמן הנותר לסיר. מחממים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בזהירות כוס מים ומנענעים כדי לערבב ביניהם. מכבים את האש ומעבירים 2/3 מהנוזל לכלי אחר..
4
4. מסדרים בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ועליהן מניחים את האורז בלי להדק ומפזרים באופן שווה בסיר. נועצים ידית כף עץ בכמה מקומות, כדי ליצור ארובות לאדים..
5
5. מבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 7 דקות או עד שעולים אדים. יוצקים לסיר את שארית הנוזלים ששמרנו, מכסים במגבת ומכסה ומניחים על מטקה. מבשלים שעה על להבה נמוכה..
6
גיוונים:.
7
• מוסיפים צרור שמיר ו- ¼1 כוסות אפונה (אפשר מהקפאה) במקום המשמשים בשלב האידוי הסופי..