לןגן

אורז אדום עיראקי עם פול ירוק - "פלאוו באק'לי" של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 07/09/2020 | 05:42
אורז אדום עיראקי עם פול ירוק - "פלאוו באק'לי" של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: אורז מנצח, פיקנטי, ממכר, הכי טעים והכי פשוט מהמטבח העיראקי שאי אפשר להפסיק לזלול, מתכון קל ומהיר להכנה (10 דקות).

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לאורז

תבלינים

אופן הכנה

  1. חולטים את הפול הקפוא במים רותחים 5 דקות ומסננים היטב היטב וזהו הוא מוכן (מי שיש לו סבלנות מוזמן לקלף את הפול לא חובה).

  2. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה

  3. מוסיפים לסיר את האורז והפול הירוק ומערבבים היטב כ-2 דקות (הקפידו בערבוב האורז והפול שהם ייעטפו היטב בשמן ובצל)

  4. מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, התבלינים (פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, כורכום, מלח, פלפל שחור, סחוג או פפריקה חריפה) וממשיכים לטגן עוד 2 דקות

  5. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך (הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת)

  6. מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים

  7. מורידים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר במכסה היטב וממשיכים לבשל 25-30 דקות (סבתא גלדיס נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר)

  8. סוגרים את הלהבה וממתינים כ-5 דקות, פותחים את המכסה מערבבים רק בעזרת מזלג ומגישים חם

  9. טיפ...

  10. לאורז אחד אחד, יש להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה גם לאורז וגם למים הרותחים

  11. זהו מוכן!!! כדאי נסו, מבטיחה לכם שהאורז יהיה אצלכם קבוע במטבח

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה