אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני ירקות

3,981
צפיות

פאי תפו״א במלית פטריות מנה מעלפת לפסח

המתכון של
פאי תפו״א במלית פטריות מנה מעלפת לפסח

מנה חגיגית ומרשימה עונג

  • קטגוריהירקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • קילו תפוח אדמה לבשל עם הקליפה לקרר מעט לקלף ולמעוך במועך פירה אם עם מזלג
  • 3 חלמונים
  • מלח ופלפל לפי הטעם תטעמי לפני שמה את החלמונים
  • רבע כפית אגוז מוסטקט
  • גבינת פרמזן 3 כפות או חצי בצל מגורד
  • לחמם תנור ל350
  • למלית פטריות 5 כוסות תערובת פטריות טריות חתוכות גס
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • עלה דפנה
  • חצי כוס קוביות קטנות גבינת פרמזן או לפרווה להמיר לבצל מקורמל חצי כוס
אופן ההכנה
  • 1

    על תבנית עם נייר אפייה לסדר רינגים בקוטר של 6-7 סמ יצאו לך 10 מנות.


  • 2

    לשמן עם חמאה או מחמאה.


  • 3

    לפזר מסביב פירורי מצה .


  • 4

    לקחת כף וחצי מהפירה ולשטח ולעטוף את הבפנוכו של הרינגים חצי סמ עובי.


  • 5

    לאפית 20 דקות ולהוציא לקרר מעט לא להוציא מהרינגים.


  • 6

    לבנתיים במחבת גדולה להזהיב את שום עם השמן וחהוסיף את התבלינים והפטריות .


  • 7

    להזיע את הפטריות לא לבשל יותר מידי.


  • 8

    להוסיף פטרוזליה ולערבב היטיב.


  • 9

    למלא את הכוסות עד למעלה עם דחיסה קלה לפזר מעל את הגבינה ולאפות 15 דקות להוציא וחקרר מעט .


  • 10

    להגיש חם.


  • 11

    אם רוצים פרווה אז לוותר על הגבינה ולהמיר את הגבינה עם חצי כוס בצל שאלוט מקורמל.


1

על תבנית עם נייר אפייה לסדר רינגים בקוטר של 6-7 סמ יצאו לך 10 מנות.


2

לשמן עם חמאה או מחמאה.


3

לפזר מסביב פירורי מצה .


4

לקחת כף וחצי מהפירה ולשטח ולעטוף את הבפנוכו של הרינגים חצי סמ עובי.


5

לאפית 20 דקות ולהוציא לקרר מעט לא להוציא מהרינגים.


6

לבנתיים במחבת גדולה להזהיב את שום עם השמן וחהוסיף את התבלינים והפטריות .


7

להזיע את הפטריות לא לבשל יותר מידי.


8

להוסיף פטרוזליה ולערבב היטיב.


9

למלא את הכוסות עד למעלה עם דחיסה קלה לפזר מעל את הגבינה ולאפות 15 דקות להוציא וחקרר מעט .


10

להגיש חם.


11

אם רוצים פרווה אז לוותר על הגבינה ולהמיר את הגבינה עם חצי כוס בצל שאלוט מקורמל.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים