4 סטייקים של 150 ג' כל אחד של סלמון עם העור ויקטורי
חצי כוס רוטב סויה - מאסטר שף
2 כפות רוטב טריאקי - מאסטר שף
שתי שיני שום
גרידת קליפת לימון
כפית גרידת ג'ינגר טרי
כף שמן זית בית השיטה
לסלט
1 ראש חסה סלנובה (או לפי הטעם)
חצי גמבה אדומה
רבע בצל סגול
חופן בצל ירוק
6 עגבניות שרי
חופן קשיו קלוי קצוץ - קליית גת
לרוטב של הסלט
שלוש כפות סויה מופחת נתרן - מאסטר שף
4 כפות מיץ לימון - מאסטר שף
כף וחצי חרדל גרגירים - מאסטר שף
כף אחת דבש - קליית גת
מלח גס או הימלאיה לפי הטעם
פלפל
לשעועית ירוקה בסויה
1 כוס שעועית ירוקה מבושלת
3-4 שיני שום בצל
שמן זית
2 כפות שומשום
אופן ההכנה
1
אופן ההכנה:.
2
להכנת הסלמון והמרינדה: לכתוש את שיני השום ולערבב בקערה ביחד עם הסויה והטריאקי וגרידת הלימון ולהניח במרינדה את נתחי הסלמון לפחות לחצי שעה. .
3
לצרוב בשמן זית במחבת חמה את נתחי הסלמון. להתחיל על הצד של העור במשך 3,4 דקות עד שרואים שהעור מתחיל להיות קריספי, להפוך לצד השני לעוד שתי דקות ולהניח בצד. .
4
להכניס את כל מרכיבי השעועית לתבנית ולתנור מחומם מראש של 200 מעלות ל 15 דקות. .
5
לחתוך את הירקות לסלט ולהעביר לקופסת אוכל נפרדת ולפזר מעל את הקשיו הקצוץ. .
6
לרוטב - לשים בצנצנת את הסויה, מיץ הלימון, החרדל והדבש, מלח ופלפל לערבב היטב ולסגור. .
7
טיפים: לכסות את המחבת עם הסלמון רק לאחר שרואים שהסלמון התבשל עד לחצי הגובה שלו. .
8
לטייק אוואי לשמור את הסלמון ואת הרוטב לסלט בנפרד ולהרכיב את המנה דקה לפני שמתחילים לאכול.
1
אופן ההכנה:.
2
להכנת הסלמון והמרינדה: לכתוש את שיני השום ולערבב בקערה ביחד עם הסויה והטריאקי וגרידת הלימון ולהניח במרינדה את נתחי הסלמון לפחות לחצי שעה. .
3
לצרוב בשמן זית במחבת חמה את נתחי הסלמון. להתחיל על הצד של העור במשך 3,4 דקות עד שרואים שהעור מתחיל להיות קריספי, להפוך לצד השני לעוד שתי דקות ולהניח בצד. .
4
להכניס את כל מרכיבי השעועית לתבנית ולתנור מחומם מראש של 200 מעלות ל 15 דקות. .
5
לחתוך את הירקות לסלט ולהעביר לקופסת אוכל נפרדת ולפזר מעל את הקשיו הקצוץ. .
6
לרוטב - לשים בצנצנת את הסויה, מיץ הלימון, החרדל והדבש, מלח ופלפל לערבב היטב ולסגור. .
7
טיפים: לכסות את המחבת עם הסלמון רק לאחר שרואים שהסלמון התבשל עד לחצי הגובה שלו. .
8
לטייק אוואי לשמור את הסלמון ואת הרוטב לסלט בנפרד ולהרכיב את המנה דקה לפני שמתחילים לאכול.