לןגן

סלט שורשים וסטייק סלמון טריאקי לטייק אוואי

מאת: אמהות מבשלות ביחד, פורסם: 03/09/2020 | 13:47
סלט שורשים וסטייק סלמון טריאקי לטייק אוואי

תקציר המתכון: מתכון של מיטל טרבלסי בתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ בכל יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לסלמון

לסלט

לרוטב של הסלט

לשעועית ירוקה בסויה

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. להכנת הסלמון והמרינדה: לכתוש את שיני השום ולערבב בקערה ביחד עם הסויה והטריאקי וגרידת הלימון ולהניח במרינדה את נתחי הסלמון לפחות לחצי שעה.

  3. לצרוב בשמן זית במחבת חמה את נתחי הסלמון. להתחיל על הצד של העור במשך 3,4 דקות עד שרואים שהעור מתחיל להיות קריספי, להפוך לצד השני לעוד שתי דקות ולהניח בצד.

  4. להכניס את כל מרכיבי השעועית לתבנית ולתנור מחומם מראש של 200 מעלות ל 15 דקות.

  5. לחתוך את הירקות לסלט ולהעביר לקופסת אוכל נפרדת ולפזר מעל את הקשיו הקצוץ.

  6. לרוטב - לשים בצנצנת את הסויה, מיץ הלימון, החרדל והדבש, מלח ופלפל לערבב היטב ולסגור.

  7. טיפים: לכסות את המחבת עם הסלמון רק לאחר שרואים שהסלמון התבשל עד לחצי הגובה שלו.

  8. לטייק אוואי לשמור את הסלמון ואת הרוטב לסלט בנפרד ולהרכיב את המנה דקה לפני שמתחילים לאכול