ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
-
שקית שמרים שמרית/2 כפות יבשים
-
-
-
כ-1/2 1 כוסות מים פושרים (לפי הצורך)
-
-
200 גרם חמאה קרה (אפשר גם 300 גרם אם אוהבים)
-
-
אופן ההכנה
-
1
מערבבים את כל החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים ביצים ומים פושרים ולשים לבצק רך.
-
2
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומשהים את הבצק במקרר למשך שעה.
-
3
מוציאים מהמקרר, מחלקים ל-4 כדורים, מרדדים כל כדור ומורחים 50 גרם חמאה קרה.
-
4
מקפלים את הבצק לשלוש (כמו הכנת בצק עלים), מכסים עם ניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה (חוזרים על הפעולה פעמיים).
-
5
מכסים עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר כשעתיים.
-
6
לאחר מכן מרדדים לעיגול כמו פיצה, חותכים למשולשים, מגלגלים לקוראסון ומתפיחים כ-25 דקות.
-
7
מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.
1
מערבבים את כל החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים ביצים ומים פושרים ולשים לבצק רך.
2
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומשהים את הבצק במקרר למשך שעה.
3
מוציאים מהמקרר, מחלקים ל-4 כדורים, מרדדים כל כדור ומורחים 50 גרם חמאה קרה.
4
מקפלים את הבצק לשלוש (כמו הכנת בצק עלים), מכסים עם ניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה (חוזרים על הפעולה פעמיים).
5
מכסים עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר כשעתיים.
6
לאחר מכן מרדדים לעיגול כמו פיצה, חותכים למשולשים, מגלגלים לקוראסון ומתפיחים כ-25 דקות.
7
מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים