אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

13,651
צפיות

בורקס פילו במילוי תפוח אדמה ופיטריות

המתכון של
בורקס פילו במילוי תפוח אדמה ופיטריות

פשוט וקל, בריא וטעים וכולם אוהבים...

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • כ-4 כפות שמן לטיגון הבצל
  • 5-6 יחידות תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים גדולים
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כחצי חבילה בצק פילו
  • 1/2 1 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • תרסיס שמן לריסוס בצק הפילו
  • כ-4 כפות שמן למחית תפוחי האדמה
  • 1 קופסת שימורים פיטריות
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט שמשום/קצח לקישוט
אופן ההכנה
  • 1

    קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד להתרככות..


  • 2

    מטגנים את הבצל ב-4 כפות השמן עד להזהבה יפה. מוסיפים את הפיטריות וממשיכים לטגן עד שלא יישארו נוזלים במחבת..


  • 3

    מערבבים את תפוחי האדמה יחד עם הבצל והפיטריות המטוגנים. מוסיפים תיבול: מלח, פלפל שחור, מרק עוף ואת 4 כפות השמן. מערבבים הכל יחד היטב..


  • 4

    מניחים בצק פילו על משטח עבודה ומרססים אותו היטב בספריי שמן. חותכים את בצק הפילו לאורך לרצועות מלבניות (רצועות בגודל של כ-4 אצבעות)..


  • 5

    מניחים בכל רצועה באחד הקצוות כף מהמילוי (התפו"א עם הבצל והפיטריות). מתחילים לסגור מהקצה בצורה משולשת, מקפלים ותמיד שומרים על צורה משולשת..


  • 6

    מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום וקצח..


  • 7

    מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר באפייה ואופים ב-170 מעלות למשך 30-35 דקות, עד שהבורקסים מקבלים צבע זהוב יפה..


1

קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד להתרככות..


2

מטגנים את הבצל ב-4 כפות השמן עד להזהבה יפה. מוסיפים את הפיטריות וממשיכים לטגן עד שלא יישארו נוזלים במחבת..


3

מערבבים את תפוחי האדמה יחד עם הבצל והפיטריות המטוגנים. מוסיפים תיבול: מלח, פלפל שחור, מרק עוף ואת 4 כפות השמן. מערבבים הכל יחד היטב..


4

מניחים בצק פילו על משטח עבודה ומרססים אותו היטב בספריי שמן. חותכים את בצק הפילו לאורך לרצועות מלבניות (רצועות בגודל של כ-4 אצבעות)..


5

מניחים בכל רצועה באחד הקצוות כף מהמילוי (התפו"א עם הבצל והפיטריות). מתחילים לסגור מהקצה בצורה משולשת, מקפלים ותמיד שומרים על צורה משולשת..


6

מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום וקצח..


7

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר באפייה ואופים ב-170 מעלות למשך 30-35 דקות, עד שהבורקסים מקבלים צבע זהוב יפה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים