לןגן

בורקס פילו במילוי תפוח אדמה ופיטריות

מאת: לילך טייב, פורסם: 29/06/2016 | 23:18
בורקס פילו במילוי תפוח אדמה ופיטריות

תקציר המתכון: פשוט וקל, בריא וטעים וכולם אוהבים...

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד להתרככות.

  2. מטגנים את הבצל ב-4 כפות השמן עד להזהבה יפה. מוסיפים את הפיטריות וממשיכים לטגן עד שלא יישארו נוזלים במחבת.

  3. מערבבים את תפוחי האדמה יחד עם הבצל והפיטריות המטוגנים. מוסיפים תיבול: מלח, פלפל שחור, מרק עוף ואת 4 כפות השמן. מערבבים הכל יחד היטב.

  4. מניחים בצק פילו על משטח עבודה ומרססים אותו היטב בספריי שמן. חותכים את בצק הפילו לאורך לרצועות מלבניות (רצועות בגודל של כ-4 אצבעות).

  5. מניחים בכל רצועה באחד הקצוות כף מהמילוי (התפו"א עם הבצל והפיטריות). מתחילים לסגור מהקצה בצורה משולשת, מקפלים ותמיד שומרים על צורה משולשת.

  6. מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום וקצח.

  7. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר באפייה ואופים ב-170 מעלות למשך 30-35 דקות, עד שהבורקסים מקבלים צבע זהוב יפה.