ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- מספר מנות40 מנות
- זמן הכנה1 שעות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיבינוני
- קטגוריה: מאפים
- זמן הכנה: 1 שעות
- כשרות: כשר חלבי
- מספר מנות: 40 מנות
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
1. מפשירים את הבצק עלים למשך לילה במקרר.
2. חותכים מרובע באורך 10 ס"מ מהבצק, מקמחים משני הצדדים ומרדדים מעט.
3. מורחים בביצה צד אחד של הבצק, מפזרים על כל הבצק מתערובת הגבינות ומרדדים בעדינות אל תוך הבצק, רק כדי שיצמד.
4. הופכים את הבצק וחוזרים על פעולת הביצה ופיזור הגבינות גם מצידו השני של הבצק.
5. בעזרת גלגלת או סכין פורסים לרצועות בעובי 1.5 ס"מ.
6. יוצרים ספירלה מכל רצועה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
7. מכניסים למקרר ל-20 דקות.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות.
9. אופים את המקלות במשך - 12 דקות (או יותר) עד להשחמה. מעבירים לרשת צינון
10. הכי טוב לאכול את זה באותו היום או לשמור בקופסא אטומה ולאכול ביום למחרת. בנוסף ניתן להקפיא את המקלות, להפשיר במקרר ולתת מכת חום גבוה בתנור.
הערה: ניתן לגוון בתערובת הגבינות עם כל גבינה קשה שהיא - צ'דר, פקורינו, קשקבל. היחס הוא לפי הטעם האישי בגבינות.
.
1
1. מפשירים את הבצק עלים למשך לילה במקרר.
2. חותכים מרובע באורך 10 ס"מ מהבצק, מקמחים משני הצדדים ומרדדים מעט.
3. מורחים בביצה צד אחד של הבצק, מפזרים על כל הבצק מתערובת הגבינות ומרדדים בעדינות אל תוך הבצק, רק כדי שיצמד.
4. הופכים את הבצק וחוזרים על פעולת הביצה ופיזור הגבינות גם מצידו השני של הבצק.
5. בעזרת גלגלת או סכין פורסים לרצועות בעובי 1.5 ס"מ.
6. יוצרים ספירלה מכל רצועה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
7. מכניסים למקרר ל-20 דקות.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות.
9. אופים את המקלות במשך - 12 דקות (או יותר) עד להשחמה. מעבירים לרשת צינון
10. הכי טוב לאכול את זה באותו היום או לשמור בקופסא אטומה ולאכול ביום למחרת. בנוסף ניתן להקפיא את המקלות, להפשיר במקרר ולתת מכת חום גבוה בתנור.
הערה: ניתן לגוון בתערובת הגבינות עם כל גבינה קשה שהיא - צ'דר, פקורינו, קשקבל. היחס הוא לפי הטעם האישי בגבינות.
.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים