אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

2,380
צפיות

לחם בירה מדהים

המתכון של
לחם בירה מדהים

בין הניקיונות תמיד משלבת את אפיית הלחם ואז לא מרגישים שעברו 3 שעות התפחה, חצי שעה בתנור ו10 דקות עבודה של המיקסר!

  • קטגוריהמאפים
  • מספר מנות2 מנות
  • זמן הכנה4 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • קטגוריה: מאפים
  • זמן הכנה: 4 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 2 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 500 מיליליטרים בירה
  • 5.5-6 כוסות קמח
  • 1.5 כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1.5 כף מלח
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המקסר שמים את כל החומרים לפי הסדר הבא : קמח, שמרים, סוגר, בירה, שמן. אחרי 2 ערבולים להוסיף את המלח. משתמשים בוו עם האות K.


  • 2

    מערבלים 10 דקות במקסר . לאחר מכן מוציאים את הבצק ומניחים לו לנוח כשעה וחצי. על נייר אפיה מפזרים קצת קמח או קמח תירס. מרדדים מחצית מהבצק למלבן בעובי כ 2-3 ס"מ. ומגלגלים כמו רולדה. כך עושים עם החצי הנותר. מניחים בתבנית גדולה ומרווחים בין 2 הרולדות.


  • 3

    לפני ההתפחה חורצים חריצים בעדינות ומתפיחים שוב כשעה-שעה וחצי..


  • 4

    מחממים את התנור לחום גבוה 230 כחצי שעה . מכניסים לתחתית התנור תבנית ריקה, לפני שמכניסים את התבנית על הלחם לתנור שופכים כוס מים לתבנית הריקה..


  • 5

    ב10 דקות הראשונות משפריצים מים בחלל התנור. לאחר 10 דקות מנחים את חום התנור ל 180 אופים עד שמשחים (בערך חצי שעה).


  • 6

    אוכלים בתאבון ומזמינים אורחים להשוויץ בלחם מדהים תוצרת בית!.


1

בקערת המקסר שמים את כל החומרים לפי הסדר הבא : קמח, שמרים, סוגר, בירה, שמן. אחרי 2 ערבולים להוסיף את המלח. משתמשים בוו עם האות K.


2

מערבלים 10 דקות במקסר . לאחר מכן מוציאים את הבצק ומניחים לו לנוח כשעה וחצי. על נייר אפיה מפזרים קצת קמח או קמח תירס. מרדדים מחצית מהבצק למלבן בעובי כ 2-3 ס"מ. ומגלגלים כמו רולדה. כך עושים עם החצי הנותר. מניחים בתבנית גדולה ומרווחים בין 2 הרולדות.


3

לפני ההתפחה חורצים חריצים בעדינות ומתפיחים שוב כשעה-שעה וחצי..


4

מחממים את התנור לחום גבוה 230 כחצי שעה . מכניסים לתחתית התנור תבנית ריקה, לפני שמכניסים את התבנית על הלחם לתנור שופכים כוס מים לתבנית הריקה..


5

ב10 דקות הראשונות משפריצים מים בחלל התנור. לאחר 10 דקות מנחים את חום התנור ל 180 אופים עד שמשחים (בערך חצי שעה).


6

אוכלים בתאבון ומזמינים אורחים להשוויץ בלחם מדהים תוצרת בית!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים