בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, נוסיף 2 כוסות מים ואת השמן ונתחיל ללוש, מתחילים להוסיף בהדרגה את הכוס השלישית של המים עד שהכל מתאסף ואין קמח בתחתית- יכול להיות שתיצטרכו עוד טיפה מים. ממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק חלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
מצרכים למילוי הגבינות
אפשר להשתמש במבחר גבינות שיש בבית כמו: צהובה, מוצרלה, בולגרית/ פטה, טוב טעם, כנען, גבינת חמד , קוטג וכו'...
הפעם השתמשתי ב
250 גרם קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200 גרם גבינת פטה מגורדת
1 בצל מטוגן עם פטריות שמפניון חתוכות שתיבלתי במעט מלח ופלפל שחור גרוס
1 ביצה
מערבבים היטב את הכל יחד.
אופן הכנת הפיתות
לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה טיפה מקומח ומחלקים את הבצק ל 20 חתיכות( משהו כמו 80 גרם).
כל חתיכה מכדררים לעיגול יפה ומניחים בצד למנוחה של 10 דקות מכוסה בניילון או מגבת מטבח.( אני מפזרת טיפה קמח מעל הכדורים )
מתחילים לרדד את הכדור הראשון שהכנו לעיגול, ממלאים בנדיבות עם הגבינות וסוגרים שוב לכדור ומשטחים טיפה לצורת פיתה עם המערוך.
ככה עושים לכולם ומניחים שוב למנוחה של 10 דקות.
בינתיים מחממים סיר גריל חשמלי( לי יש סיר גריל חשמלי ענק כל שיכולתי להכין כמות גדולה בכל פעם)
למי שאין יכולה להכין במחבת או בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.אני מכניסה תחילה לתחתית התנור שהתחתית תזהיב קצת ולאחר מכן מעלה לאמצע התנור להזהבה יפה מלמעלה
בחלק מהבצק הכנתי גם חצ'פורי.
מרדדים את הכדור לצורת אליפסה, ממלאים בנדיבות עם הגבינות, מגלגלים את 2 הקצוות טיפה לכיוון האמצע ויוצרים צורת סירה( מהדקים היטב בצדדים).