אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

7,550
צפיות

מאפה טונה בבצק עלים

המתכון של
מאפה טונה בבצק עלים

כל ביס לעוף מהנאה

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 חב' בצק עלים 500 גר'
  • 4 קופסאות טונה בשמן מסוננות
  • 2 כפות רסק עגבניות או 1 קטן (100 גר')
  • רבע כוס שמן זית לטיגון
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • כפית תבלין בזיליקום יבש
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 100 גר' צנוברים קלויים מעט במחבת ללא שמן.
  • ביצה להברשת הבצק
  • שומשום לציפוי
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור ל- 180 מע'.


  • 2

    במחבת לטגן בשמן זית את שני סוגי הבצלים הקצוצים עד הזהבה..


  • 3

    להוסיף תבלינים ורסק ולערבב היטב..


  • 4

    להעביר לקערה, להוסיף את הטונה המסוננת ואת הצנוברים הקלויים..


  • 5

    לחתוך את הבצק לחצי, לרדד מעט כל חצי כגודל התבנית (עגול או מלבן).


  • 6

    להניח על תבנית משומנת חצי אחד ולהשאיר מעט שוליים של הבצק בולטים..


  • 7

    לחורר מעט עם מזלג את התחתית..


  • 8

    למזוג את תערובת הטונה על הבצק ולהדק מעט..


  • 9

    למתוח את השוליים של הבצק העליון שיתחברו עם שולי הבצק התחתון ..


  • 10

    למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום..


  • 11

    לאפות כ- 40 דק' או עד הזהבה..


  • 12

    לתת להתייצב מעט לאחר האפייה לפני שחותכים מנות ♥.


1

לחמם תנור ל- 180 מע'.


2

במחבת לטגן בשמן זית את שני סוגי הבצלים הקצוצים עד הזהבה..


3

להוסיף תבלינים ורסק ולערבב היטב..


4

להעביר לקערה, להוסיף את הטונה המסוננת ואת הצנוברים הקלויים..


5

לחתוך את הבצק לחצי, לרדד מעט כל חצי כגודל התבנית (עגול או מלבן).


6

להניח על תבנית משומנת חצי אחד ולהשאיר מעט שוליים של הבצק בולטים..


7

לחורר מעט עם מזלג את התחתית..


8

למזוג את תערובת הטונה על הבצק ולהדק מעט..


9

למתוח את השוליים של הבצק העליון שיתחברו עם שולי הבצק התחתון ..


10

למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום..


11

לאפות כ- 40 דק' או עד הזהבה..


12

לתת להתייצב מעט לאחר האפייה לפני שחותכים מנות ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים