לןגן

מאפה טונה בבצק עלים

מאת: אורית לוי, פורסם: 27/02/2020 | 16:16
מאפה טונה בבצק עלים

תקציר המתכון: כל ביס לעוף מהנאה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מע'

  2. במחבת לטגן בשמן זית את שני סוגי הבצלים הקצוצים עד הזהבה.

  3. להוסיף תבלינים ורסק ולערבב היטב.

  4. להעביר לקערה, להוסיף את הטונה המסוננת ואת הצנוברים הקלויים.

  5. לחתוך את הבצק לחצי, לרדד מעט כל חצי כגודל התבנית (עגול או מלבן)

  6. להניח על תבנית משומנת חצי אחד ולהשאיר מעט שוליים של הבצק בולטים.

  7. לחורר מעט עם מזלג את התחתית.

  8. למזוג את תערובת הטונה על הבצק ולהדק מעט.

  9. למתוח את השוליים של הבצק העליון שיתחברו עם שולי הבצק התחתון .

  10. למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום.

  11. לאפות כ- 40 דק' או עד הזהבה.

  12. לתת להתייצב מעט לאחר האפייה לפני שחותכים מנות ♥