אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

1,804
צפיות

ג'חנון

המתכון של
ג'חנון

הרבה עבודה אבל שווה ביותר. מומלץ להגדיל כמויות ולהקפיא חלק לפני אפיה

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כף דבש
  • 1/4 2 כוסות מים
  • 200 גרם מרגרינה למריחה על הג'חנון
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים את כל המצרכים פרט למרגרינה (לקבלת ג'חנון מתוק יותר אפשר להוריד את כמות הסוכר ולהוסיף עוד דבש/סילאן).


  • 2

    מחלקים את הבצק ל-12-15 חלקים שווים, מניחים בכלי עם שמן שינוחו (שעתיים/שלוש או יותר).


  • 3

    ממיסים מרגרינה, פותחים עם הידים את הבצק להכי דק שאפשר (לא נורא עם נקרע קצת), מורחים מרגינה ומקפלים מורחים עוד מרגינה, מקפלים ומגלגלים.


  • 4

    הגחנונים יוצאים שמנים וקצרים, מניחים אותם על מגש שינוחו.


  • 5

    לוקחים גחנון ומותחים אותו ומניחים על נייר אפיה, מסדרים בסיר או מכניסים למקפיא..


  • 6

    אפיית הגחנון:.


  • 7

    שמים נייר אפיה בסיר מתאים, מסדרים את הג'חנונים עם נייר האפיה בסיר .


  • 8

    מוסיפים ביצים ותפוח אדמה (מפרידים עם נייר אפיה) .


  • 9

    מכסים בנייר אפיה נוסף וסוגרים את המכסה.


  • 10

    אופים כל הלילה בחום של 100/120 מעלות.


1

מערבבים את כל המצרכים פרט למרגרינה (לקבלת ג'חנון מתוק יותר אפשר להוריד את כמות הסוכר ולהוסיף עוד דבש/סילאן).


2

מחלקים את הבצק ל-12-15 חלקים שווים, מניחים בכלי עם שמן שינוחו (שעתיים/שלוש או יותר).


3

ממיסים מרגרינה, פותחים עם הידים את הבצק להכי דק שאפשר (לא נורא עם נקרע קצת), מורחים מרגינה ומקפלים מורחים עוד מרגינה, מקפלים ומגלגלים.


4

הגחנונים יוצאים שמנים וקצרים, מניחים אותם על מגש שינוחו.


5

לוקחים גחנון ומותחים אותו ומניחים על נייר אפיה, מסדרים בסיר או מכניסים למקפיא..


6

אפיית הגחנון:.


7

שמים נייר אפיה בסיר מתאים, מסדרים את הג'חנונים עם נייר האפיה בסיר .


8

מוסיפים ביצים ותפוח אדמה (מפרידים עם נייר אפיה) .


9

מכסים בנייר אפיה נוסף וסוגרים את המכסה.


10

אופים כל הלילה בחום של 100/120 מעלות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים