אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

9,520
צפיות

לחמניות במילוי בשר פטריות וצנוברים

המתכון של
לחמניות במילוי בשר פטריות וצנוברים

לחמניות בצורת רימון ודג לראש השנה

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • למילוי: חצי קילו בשר טחון מעורב (בשר מס 2+ מעט עוף טחון)
  • פטריות שמפניון חתוכות -קופסא
  • מעט צנוברים קלויים (לא חובה)
  • 1גמבה אדומה קטנה,1בצל גדול קצוץ דק, כוסברה + פטרוזילה קצוצים, 2 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה
  • 1

    מטגנים בצל + גמבה קוביות+ פטריות+ כוסברה,מוסיפים חופן צנוברים, .מוסיפים את הבשר טחון(טיפ ממני: ניתן לתבל את הבשר לפני, אם מכינים גם קציצות.. מאותה עיסה! - אם כן מוסיפים שמן בעיסה, ביצה ותפו״א קטן מגורד) ובמה שנשאר מילוי לחחמניות.. לתיבול מוסיפים: מלח, מרק עוף, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט פפריקה, קורט כמון, תבלין לקציצות ראס אלחנות, אגוז מוסקט,למי שאוהב מומלץ להוסיף בבשר מעט קינמון!!! .


  • 2

    לערבב הכל יחד ולמעוך את הבשר עם מזלג/מועך פירה כל הזמן שלא יהיו גושים, לטגן עד שהבשר מחליף את ציבעו ומטוגן טוב טוב. לצנן . השתמשתי בבצק החדש של בונזור, הפשרה לילה במקרר,לאחר מכן להוציא, לחלק לכדורים בגודל הרצוי, לרדד כמו בסרטון המצורף, להוסיף כף-2 מהמילוי,לסגור לצורת לחמניה. למרוח ביצה מעורבבת עם חצי כפית סוכר חום ו 2 טיפות מים, לפזר שומשום, להתפיח על התבנית לפני הכניסה לתנור עוד 20 דקות , אפייה 180 מעלות עד הזהבה יפה..


1

מטגנים בצל + גמבה קוביות+ פטריות+ כוסברה,מוסיפים חופן צנוברים, .מוסיפים את הבשר טחון(טיפ ממני: ניתן לתבל את הבשר לפני, אם מכינים גם קציצות.. מאותה עיסה! - אם כן מוסיפים שמן בעיסה, ביצה ותפו״א קטן מגורד) ובמה שנשאר מילוי לחחמניות.. לתיבול מוסיפים: מלח, מרק עוף, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט פפריקה, קורט כמון, תבלין לקציצות ראס אלחנות, אגוז מוסקט,למי שאוהב מומלץ להוסיף בבשר מעט קינמון!!! .


2

לערבב הכל יחד ולמעוך את הבשר עם מזלג/מועך פירה כל הזמן שלא יהיו גושים, לטגן עד שהבשר מחליף את ציבעו ומטוגן טוב טוב. לצנן . השתמשתי בבצק החדש של בונזור, הפשרה לילה במקרר,לאחר מכן להוציא, לחלק לכדורים בגודל הרצוי, לרדד כמו בסרטון המצורף, להוסיף כף-2 מהמילוי,לסגור לצורת לחמניה. למרוח ביצה מעורבבת עם חצי כפית סוכר חום ו 2 טיפות מים, לפזר שומשום, להתפיח על התבנית לפני הכניסה לתנור עוד 20 דקות , אפייה 180 מעלות עד הזהבה יפה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים