לןגן

לחמניות במילוי בשר פטריות וצנוברים

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 05/09/2019 | 09:23
לחמניות במילוי בשר פטריות וצנוברים

תקציר המתכון: לחמניות בצורת רימון ודג לראש השנה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנים בצל + גמבה קוביות+ פטריות+ כוסברה,מוסיפים חופן צנוברים, .מוסיפים את הבשר טחון(טיפ ממני: ניתן לתבל את הבשר לפני, אם מכינים גם קציצות.. מאותה עיסה! - אם כן מוסיפים שמן בעיסה, ביצה ותפו״א קטן מגורד) ובמה שנשאר מילוי לחחמניות.. לתיבול מוסיפים: מלח, מרק עוף, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט פפריקה, קורט כמון, תבלין לקציצות ראס אלחנות, אגוז מוסקט,למי שאוהב מומלץ להוסיף בבשר מעט קינמון!!!

  2. לערבב הכל יחד ולמעוך את הבשר עם מזלג/מועך פירה כל הזמן שלא יהיו גושים, לטגן עד שהבשר מחליף את ציבעו ומטוגן טוב טוב. לצנן . השתמשתי בבצק החדש של בונזור, הפשרה לילה במקרר,לאחר מכן להוציא, לחלק לכדורים בגודל הרצוי, לרדד כמו בסרטון המצורף, להוסיף כף-2 מהמילוי,לסגור לצורת לחמניה. למרוח ביצה מעורבבת עם חצי כפית סוכר חום ו 2 טיפות מים, לפזר שומשום, להתפיח על התבנית לפני הכניסה לתנור עוד 20 דקות , אפייה 180 מעלות עד הזהבה יפה.