תקציר המתכון: לחמניות בצורת רימון ודג לראש השנה
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
מטגנים בצל + גמבה קוביות+ פטריות+ כוסברה,מוסיפים חופן צנוברים, .מוסיפים את הבשר טחון(טיפ ממני: ניתן לתבל את הבשר לפני, אם מכינים גם קציצות.. מאותה עיסה! - אם כן מוסיפים שמן בעיסה, ביצה ותפו״א קטן מגורד) ובמה שנשאר מילוי לחחמניות.. לתיבול מוסיפים: מלח, מרק עוף, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט פפריקה, קורט כמון, תבלין לקציצות ראס אלחנות, אגוז מוסקט,למי שאוהב מומלץ להוסיף בבשר מעט קינמון!!!
לערבב הכל יחד ולמעוך את הבשר עם מזלג/מועך פירה כל הזמן שלא יהיו גושים, לטגן עד שהבשר מחליף את ציבעו ומטוגן טוב טוב. לצנן . השתמשתי בבצק החדש של בונזור, הפשרה לילה במקרר,לאחר מכן להוציא, לחלק לכדורים בגודל הרצוי, לרדד כמו בסרטון המצורף, להוסיף כף-2 מהמילוי,לסגור לצורת לחמניה. למרוח ביצה מעורבבת עם חצי כפית סוכר חום ו 2 טיפות מים, לפזר שומשום, להתפיח על התבנית לפני הכניסה לתנור עוד 20 דקות , אפייה 180 מעלות עד הזהבה יפה.