3 יחידות מלוואח (ממליצה להוציא מהמקפיא את המלוואח 5-8 דקות לפני ההכנה).
200 גרם פרוסות גבינה צהובה.
פתיתי גבינת קשקבל (גאודה, קאשקבלו, פקורינו... כל מה שאוהבים)
טבעות זיתים ירוקים פרוסים דק.
להברשה
ביצה טרופה עם כף מים.
לקישוט
שומשום.
אופן ההכנה
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות .
2
מניחים כל עלי מלאווח על נייר אפייה משומן קלות, שמים פרוסות גבינה צהובה, מפזרים מעל פרוסות הגבינה פתיתי גבינת קשקבל ופרוסות זיתים (ראו תמונה) .
3
חותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת לפיצה ל-8 חתיכות כמו שחותכים פיצה, מגלגלים מהבסיס הרחב של המשולש כלפי הקודקוד כאשר הסגירה כלפי מטה, חוזרים על התהליך עם 2 עלי המלוואח שנותרו .
4
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את הקרואסון כאשר הסגירה פונה למטה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום לקישוט.
5
מכניסים לתנור ל-20 דקות אפייה או עד עד להזהבה .
6
זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי ביום שבת בבוקר יחד עם הסביח הם פשוט נחטפו, קלי קלות בלי הרבה עבודה, 5-10 דקות ולתנור.
7
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות .
2
מניחים כל עלי מלאווח על נייר אפייה משומן קלות, שמים פרוסות גבינה צהובה, מפזרים מעל פרוסות הגבינה פתיתי גבינת קשקבל ופרוסות זיתים (ראו תמונה) .
3
חותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת לפיצה ל-8 חתיכות כמו שחותכים פיצה, מגלגלים מהבסיס הרחב של המשולש כלפי הקודקוד כאשר הסגירה כלפי מטה, חוזרים על התהליך עם 2 עלי המלוואח שנותרו .
4
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את הקרואסון כאשר הסגירה פונה למטה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום לקישוט.
5
מכניסים לתנור ל-20 דקות אפייה או עד עד להזהבה .
6
זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי ביום שבת בבוקר יחד עם הסביח הם פשוט נחטפו, קלי קלות בלי הרבה עבודה, 5-10 דקות ולתנור.