לןגן

קרואסון גבינה צהובה מבצק מלאווח של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 20/02/2019 | 04:48
קרואסון גבינה צהובה מבצק מלאווח של סבתא לאה

תקציר המתכון: קרואסון גבינה צהובה טעים, מפנק, מהיר, פשוט, 5 דקות הכנה ולתנור.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

להברשה

לקישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  2. מניחים כל עלי מלאווח על נייר אפייה משומן קלות, שמים פרוסות גבינה צהובה, מפזרים מעל פרוסות הגבינה פתיתי גבינת קשקבל ופרוסות זיתים (ראו תמונה)

  3. חותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת לפיצה ל-8 חתיכות כמו שחותכים פיצה, מגלגלים מהבסיס הרחב של המשולש כלפי הקודקוד כאשר הסגירה כלפי מטה, חוזרים על התהליך עם 2 עלי המלוואח שנותרו

  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את הקרואסון כאשר הסגירה פונה למטה, מורחים בביצה ומפזרים שומשום לקישוט

  5. מכניסים לתנור ל-20 דקות אפייה או עד עד להזהבה

  6. זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי ביום שבת בבוקר יחד עם הסביח הם פשוט נחטפו, קלי קלות בלי הרבה עבודה, 5-10 דקות ולתנור

  7. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה